Fula & roliga jultröjor

För några årtionden sen så var jultröjan ett otrendigt plagg som någon äldre farbror med noll koll dök upp med på julafton. Nu är det snarare tvärtom. Jultröjan har helt plötsligt blivit inne och allt fler bär sina jultröjor med stolthet under julen. Trenden kommer – som vanligt – från USA där den även har förärats med en inofficiell högtidsdag – National Ugly Christmas Day – som firas den 21:e december då alla bör trä på sig sina fula jultröjor, oavsett om man befinner sig på jobbet eller hemma. Från början startade trenden med roliga jultröjor antagligen som ett skämt och ironiskt statement, men nu på senare år har tröjan blivit ny rolig och folklig tradition.

I vår sammanställning här nedan har vi valt ut både fula ”tacky” uppseendeväckande jultröjor som får farmor att tycka att julafton var bättre förr och få kollegorna att sätta kaffet i vrångstrupen när du är på jobbet. Vi har även valt ut ett gäng snygga (eller kanske snarare fulsnygga) jultröjor tillverkade i skönt och mjukt material.

Så varsågoda – hittajulklappar.nu presenterar här våra favoriter bland 2018 års fulaste och roligaste jultröjor.

Några tips när du köper jultröjor på nätet:

  • Vi tipsar endast om jultröjor som skickas från Sverige, detta för att leveransen ska vara snabbare (så du får din tröja innan julen är över…) och du har då även lagstadgad ångerrätt och öppet köp m.m.
  • Många jultröjor finns i ganska små begränsade upplagor – så hittar du en jultröja du verkligen tycker om är det en bra idé att inte vänta för länge!
  • De flesta modeller är tillverkade i herr/unisex-modeller, detta då passformen inte anses som så jätteviktig för jultröjorna. Se måttlistorna för att hitta en tröja som passar så bra som möjligt. Det finns dock även jultröjor i dam-modeller.

1) Jultröja med levande eldstad

Jultröja med levande eldstad (herr-modell på bilden)

Jultröja som tack vare en LED-panel har en levande eldstad och ”riktiga” julstrumpor som sitter fast ovanför brasan. En riktigt avancerad och detaljrik jultröja. Finns i storlekarna XS – XXL och både i herr- och dam-modeller.

 Finns att köpa hos Jultröjbutiken. Pris 699 kr.

2) Jultröja med Batman-logo

Officiellt licenserad Batman-jultröja från CD Comics i julig gulsvart design. Tröjan är i unisex-modell och det finns storlekar för precis alla kroppstyper, tröjan finns nämligen alla storlekar mellan XS – XXXL (!).

Na na na na na naaa Batman-jultröja!

 Finns att köpa hos Roliga Prylar. Pris: 499 kr.

3) Rudolf med röda mulen jultröja

Jultröja med en glad Rudolf

Ful-snygg jultröja som föreställer renen Rudolf med sina vita horn, muntra leende och sin stora överdimensionerade röda mule. Finns i storlek: M/L.

Finns att köpa hos Dorita. Pris: 235 kr.

4) Pikachu Pokemon jultröja

Pokemon jultröja med Pikachu

Julen kommer även till Pokémon-världen. Här en glad Pikachu som dansar i centrum bland julgranar, julstjärnor, snöflingor, renar och givetvis en pokeball.

Finns att köpa hos Roliga Prylar. Pris: 379 kr.

5) Tre fula ironiska jultröjor

Tre fula jultröjor från Coolstuff

En trio med ironiska jultröjor från Coolstuff. Drinkar och skummande ölglas, en gräsligt ful älv-dräkt och en tomte som skriver juliga budskap genom att färga snön gul.

Finns att köpa hos Coolstuff. Pris: 399 kr.

6) Pepparkaka som blir uppäten-jultröja

Pepparkaksgubbe som håller på att bli uppäten

Maskinstickad jultröja med motiv av en stackars pepparkaka som någon (troligtvis tomten) sträcker sig efter och vill äta upp. En kvalitetströja som är riktigt mjuk och skön mot huden.

Finns att köpa hos Jultröjbutiken. Pris: 499 kr.

7) Stilrena snögubbströjor

Snygga snögubbar som passar både herr och dam

Stilrena stickade snögubbe-tröjor som passar både herr och dam. Snögubbens morot-näsa och halsduk är 3d-detaljer som bokstavligt talat sticker ut från tröjan. Snögubbarna står i ett vinterlandskap med snöflingor och en julgran i bakgrunden.

Finns att köpa hos Slipskungen. Pris: 399 kr.

8) Klassisk stickad jultröja

Snygg klassisk jultröja med juliga motiv som polkagrisar, julstjärnor, paket och renar. Tröjan är tillverkad i ett skönt material som är en blandning av både bomull och akryl. Finns i två färger och storlekar från S – XXL.

Finns att köpa hos Sportshopen. Pris: 299 kr.

9) Klassisk ful-snygg jultröja

Crazy christmas jultröja

Klassisk jultröja proppfull med juliga motiv som tomtar, renar, julgranar och snögubbar. Tillverkad och designad i Storbritannien.

Finns att köpa hos Roliga Prylar. Pris: 399 kr.

10) Atari jultröja

Jultröja med retro design där motiven är hämtade från klassiska speltillverkaren Atari. Officiellt licenserad produkt.

Pris: 399 kr. Finns att köpa hos Ginza.

11) Jultröja snögubbe med 3d-detaljer

Jultröja med snögubbe (till dam)

Fulsnygg jultröja i dam-modell med en glad snögubbe som motiv. Snögubben har en utstående liten morotsnäsa, riktiga knappar och fin röd rosett runt halsen. Tröjan är inspirerad av jultröjan som bärs i Bridget Jones Dagbok.

Det finns även en matchande tröja för herrar.

Finns att köpa hos Jultröjbutiken. Pris: 499 krFler jultröjor hittar du på sajten med samma namn: jultröjor.se, där finns över 100 roliga, annorlunda och klassiska jultröjor samlade på ett och samma ställe.

Se även vår köpguide med tomtedräkter till både vuxna och barn här. 

[Antal röster: 2 Snittbetyg: 3.5]

Artikeln senast uppdaterad

Vad tycker du?

hit counter
preloader