Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Julbingo

Julbingo från Hittajulklappar.nu

En rolig aktivitet på julafton är att spela julbingo. Ett julbingo passar både vuxna och barn och består av olika mer eller mindre roliga händelser som kan inträffa på julafton. Om händelsen ifråga inträffar får man sätta ett kryss där. När någon får en vågrät eller lodrätt rad har hen vunnit. Ni kan på förhand bestämma ett pris till vinnaren, kanske en julklapp för 100 kr.

Här nedan har du ett färdigt julbingo som du kan skriva ut direkt. Du kan även ändra i rutorna för att göra julbingot så som du själv vill ha det.

När du klickar på knappen under bingot så slumpas 5 bingobrickor fram med som du kan skriva ut!

1) Vad ska ditt julbingo heta?

2) Innehållet i din bingobricka

Här är 25 påståenden över saker som kan hända på julafton. Ändra innehållet om du vill, eller välj att skapa julbingo.

3) Slumpa fram dina bingobrickor

Instruktioner – så spelar du julbingo

Här ovan kan du enkelt skapa och skriva ut dina egna julbingobrickor för upp till 5 personer. Använd våra färdiga påståenden över vanliga händelser som kan inträffa på julafton eller fyll på med egna själv. Julbingot här ovan med våra alternativ passar både vuxna och barn, så hela familjen kan spela.

Du kan även utgå från alternativen ovan och modifiera så det passar just din julafton och familj. Har ni exempelvis ingen hund i hushållet byter du förslagsvis ut ”Hunden stjäl något från julbordet.” mot något som passar bättre för er.

När man spelar bingo gäller det normalt att först få en vågrät eller lodrät rad. Man kan även välja att ha diagonal rad (ett av strecken i ett X). Man kan även fortsätta spela så att det gäller att först få två rader, tre rader, fyra rader eller full bricka – fem rader.

Man kan både spela för att det är kul eller så kan man ha en liten vinst till den som vinner julbingot.

Skriv ut bingobrickorna

När du har skapat bingobrickorna ovan så skapas det fem slumpmässiga bingobrickor med alternativen ovan. Detta gör att alla bingobrickorna blir unika, så alla personers kryss kommer hamna på olika ställen på brickan. Det gör spelet roligare och mer spännande eftersom alla inte kommer få bingo samtidigt.

Ovanför bingobrickorna har du alternativet att skriva ut julbingot. Klicka där så kommer du kunna skriva ut julbingobrickorna så att varje bingobricka hamnar på en unik sida. Du behöver inte skriva ut alla brickorna, är ni t.ex. tre personer som ska spela så väljer du att bara skriva ut de första 3 sidorna.

Vad behöver man för att spela julbingo?

Det behövs inget mer än en skrivare för att skriva ut julbingot och sen pennor till deltagarna. Förslagsvis tuschpenna som syns tydligt. Man gör sen ett kryss på varje ruta som man har ”fått”.

Alternativa regler

Du kan även göra så att rutan i mitten är ”fri”. Det innebär att du kan kryssa i den direkt oavsett vad det står där. Det gör att det blir lättare att få bingo.

Har du spelat julbingot?

Har du skrivit ut och spelat hittajulklappar.nu:s julbingo? Kommentera gärna här nedan vad du tyckte om bingobrickorna! Du får väldigt gärna kommentera och ge egna förslag på roliga händelser att lägga till på sitt julbingo som helst passar både vuxna och barn!

[Antal röster: 2 Snittbetyg: 5]

Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

Lämna en kommentar

preloader