Adventskalender 2018 – för vuxna!

En adventskalender är en numrerad kalender med luckor för ett visst antal dagar i december, vanligtvis från 1:a till 24:e december. Det finns även adventskalendrar som gäller för just första till fjärde advent, där man alltså bara får öppna en lucka i veckan. I luckorna finns någon enklare liten gåva eller överraskning.

En typ av kalender är tv-kalendern där man efter att ha sett på dagens avsnitt av julkalendern på tv:n öppnar dagens lucka där bilden bakom luckan är en referens till något i dagens avsnitt. Andra typer av kalendrar är julkalendrar till barn med små presenter, det är även vanligt med leksakskalendrar med t.ex. LEGO- eller Disney-tema.

Till vuxna är det vanligt med chokladkalender, kaffe- och te-kalender, kalendrar med doftljus och lakrits eller annat ”vuxen-godis”. Och det är just vuxna julkalendrar som vi fokuserar på i den här artikeln. Här nedan hittar du våra utvalda adventskalendrar för vuxna 2018. Längre ner på sidan hittar du även tips på hur du kan göra en egen adventskalender och tips på saker som du kan fylla den med.

Den här artikeln är senast uppdaterad: 2018-11-20. Vi fyller på artikeln i takt med att nya spännande julkalendrar dyker upp. Känner du till någon adventskalender vi har missat? Tipsa oss då gärna, genom att antingen kommentera här eller kontakta oss!

Många adventskalendrar 2018 börjar bli slutsålda nu – passa på om du vill köpa!


Utvalda adventskalendrar för vuxna 2018

Lakritsfabriken kalender 2018

Lakritskalender med lyxiga lakritsbitar från det klassiska konfektyrbolaget Lakritsfabriken. Adventskalender innehåller både lakrits från det ordinarie sortimentet samt några nya spännande smaker.

Innehåller hela 720 gram lakrits. Glutenfri och fri från gelatin!

Pris: 389 kr. Finns att köpa här.

Skapa din egna kalender online

Fyll din kalender med 24 unika små gåvor som du väljer själv, du kan välja mellan upplevelser, personliga presenter, små sötsaker och annat kul. Några exempel på innehåll du kan välja: chiliolja, handkräm, liten flaska med hallonvinäger, Ritter Sport Mini, läppbalsam, mandelchoklad. De flesta sakerna kostar mellan ca 5 – 50 kr.

Beställ senast 25:e november för leverans innan 1:a december!

Pris: beror på innehåll.

Valrhona kalender 2018

Adventskalender med chokladpraliner för Valrhona. Kalendern är fylld av 24 praliner i totalt 12 olika smaker. Bland smakerna hittar vi mandelpralin överdragen med dulcey-choklad, vinbärsganache med kanderad viol, chokladöverdragen pralin smaksatt med te, pralin med smak av tiramisu, och chokladöverdragna mandlar i vit, mörk och mjölkchoklad.

Lyxiga chokladpraliner tillverkad i Frankrike.

Pris: 389 kr. Finns att köpa här.

Chokladfabriken 2018

Chokladkalender med ljus choklad från Chokladfabriken. Chokladen i kalendern heter Elvesia och är en ekologisk mjölkchoklad från Dominikanska republiken med en kakaohalt på 42%. Innehållet i chokladkalendern har tempererats och monterats i Chokladfabrikens fabrik i Stockholm.

Chokladfabriken drivs av bl.a. Martin Isaksson som under fyra år varit med i svenska kocklandslaget.

Pris: 155 kr. Finns att köpa här.

Sinful adventskalender (18+)

Adventskalendrar med utvalda populära kvalitetsprodukter från Sinfuls erotiska sortiment. Produkter till både honom henne och par. Dessutom följer det med ett inspirationshäfte.

Begränsat antal, föregående års upplaga sålde fort väldigt snabbt. Produkterna har ett värde av hela 2900 kr!

Pris: 995 kr. Finns att köpa här.

Doftljus Adventskalender 2018

Yankee Candle Adventskalender 2018 är en julkalender där 24 doftljus gömmer sig bakom luckorna.

De 24 luckorna innehåller 6 olika dofter: Sparkling Cinnamon, Icy Blue Spruce, Glittering Star, All is bright, Snowflake Cookie och Crackling Wood Fire. Du får alltså 4 exemplar av varje ljus.

Pris: 529 kr. Finns att köpa här.

Wild Christmas 2018 – erotisk julkalender (18+)

Wild Christmas är en erotisk julkalender som verkligen är bara för vuxna. I luckorna finns det olika erotiska överraskningar som underkläder, högkvalitativa vuxenleksaker och massageolja.

Adventskalendern är snyggt designad i mörkblått och guld, texten på boxarna bildar meningen ”I am dreaming of a wild Christmas”. Efter att luckan har öppnats kan man sätta tillbaka den i kalendern, luckorna bildar nämligen ett pussel som blir komplett när alla luckorna har öppnats.

Pris: 965 kr (fri frakt). Finns att köpa här.

Amorelie Erotisk Adventskalender (18+)

Att en adventskalender är för vuxna betyder inte för den sakens skull att den är barnförbjuden. Dock finns det undantag: den erotiska adventskalender ”Amorelie” är endast för vuxna. För att inte det här inlägget ska bli allt för NSFW får ni bara se utsidan av kalendern, för att lista ut vad som döljer sig bakom luckorna får ni klicka er vidare till Coolstuff och granska listan över innehållet.

Innehållet passar både män och kvinnor, samt oavsett vilken läggning man har.

Pris: 1495 kr (värdet på produkterna är över ca 4600 kr!). Finns att köpa här.

Godiskalender med udda smaker

Bean Boozled Julkalender är en adventskalender som är lite udda. Den blandar nämligen goda godisar med äckliga godisar. Kalendern innehåller godisbitar med trevliga smaker som karamell-popcorn och kokos såväl som bitar med som smakar surströmming och ruttet ägg.

Du får verkligen en överraskning varje dag fram till jul – du vet nämligen aldrig om godiset kommer smaka gott eller ej!

Pris: 199 kr. Finns att köpa här.

Durance julkalender 2018

Adventskalender från franska Durance med doftljus, handkrämer, bodylotions och andra hudvårdsprodukter och liknande. Adventskalendern innehåller 24 unika produkter!

Pris: 699 kr (fri frakt). Finns att köpa här.

Te-adventskalendern 2018

Årets Te-adventskalender innehåller 24 olika spännande te-sorter, kalendern innehåller både olika te-sorter och smaker, det enda gemensamma för alla teerna är att det är kvalitets-te som både är ekologiskt och krav-märkt.

I varje lucka finns det, utöver te, en liten intressant berättelse. I kalendern medföljer instruktioner för hur du ska brygga ditt te till perfektion. Kalendern är designad och framtagen av Lizette Andersson & Sofie Thunman.

Pris: 299 kr. Finns att köpa här.

Kaffe-adventskalendern 2018

Kaffe-adventskalender 2018 innehåller 24 spännande kaffesorter med bryggmalet kaffe från jordens alla hörn. I kaffekalendern hittar du både klassiskt mörkrostat kaffe såväl som mer exotiska sorter som kaffe med smak av kokos och krusbär. Kaffet är rostat i Sverige.

Starta decembermorgonen med en god kopp bryggkaffe varje dag fram till julafton!

Pris: 399 kr. Finns att köpa här.

Julkalender med te – 2018

Julkalender med 24 lyxiga te-sorter från NUTE. Kalendern heter ”24 days of tea” och varje lucka på julkalendern innehåller en tepåse, några av smakerna är jordgubb, kamomill, hallon och ingefära/mint.

Alla teerna är ekologiska!

Pris: 349 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Kaffekalendern 2018

Kaffekalender med 24 olika kaffekapslar som är kompatibla med alla Nespresso-maskiner.

Kaffekapslarna innehåller olika smaker varav 10 är espresso och 14 lungo (espresso fast med mer vatten i). Bli överraskad av en ny kaffesort varje dag fram till julafton!

Pris: 299 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Vingummi kalender 2018

Snyggt designad adventskalender fylld med gourmet-vingummi från Wally and Whiz. Kalendern har 24 små lådor att öppna där man finner en liten påse fylld med vingummin av olika smaker. Totalt 2×12 st olika smaker.

Fri från både gluten, laktos och djurprodukter (t.ex gelatin). Innehåller inga artificiella smakämnen eller färgämnen.

Pris: 429 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Adventskalender med smycken

Adventskalender fullproppad med smycken. I kalendern finns totalt 8 halsband, 4 armband, 8 örhängen och 4 ringar, så att du kan pynta dig själv varje dag fram till julafton.

Pris: 298 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Adventsflaska 2018

En adventsflaska är en lite annorlunda typ av kalender, här är det en klunk per dag fram till julafton som gäller.

Flaskan rymmer 400 ml och är tillverkad i borosilikatglas. Ett helt klart annorlunda sätt att räkna ner dagarna fram till julafton!

Pris: 149 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Marabou chokladkalender 2018

Marabous chokladkalender visar att mycket krångligare än så här behöver inte en adventskalender vara. Klassisk Marabou mjölkchoklad och numrerade luckor är allt som behövs. Notera dock att det inte är några ”riktiga” luckor utan endast ett tryck – så det är upp till dig att se till att du bara äter en chokladbit varje dag fram till jul.

Mycket billigare än så här blir inte en adventskalender!

Pris: 29 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

 

Romantisk adventskalender för par

En romantisk adventskalender för par där man i varje lucka får välja ett av de tre förslag på aktiviteter som presenteras – antingen roliga saker att göra tillsammans, romantiska gester eller heta och mer intima aktiviteter.

En annorlunda julkalender som passar perfekt för alla par! Observera att all text är på engelska.

Pris: 129 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Porsche Adventskalender 2018

Porsches adventskalender är ett måste för alla som gillar pyssel och bilar i allmänhet och Porsche i synnerhet. Varje dag öppnar du en lucka med en detalj av en modellbil i skala 1:43 som gör att du kan bygga upp Porsche-bilden bit för bit under december och ha den klar tills på julafton.

Pris: 795 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Lakritskalendern 2018

Adventskalender från by Johan Bülow med 24 spännande smakkombinationer av lyxig lakrits. Unna dig själv en riktigt fin bit gourmet-lakrits varje dag fram till julafton!

Alla lakritsbitarna är glutenfria!

Pris: 349 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Chili-godis kalender 2018

En adventskalender från Chili Klaus fullproppad med chiligodis av varierande styrka. Godisbitarna har en styrka på mellan 0 (ingen styrka) upp till 15 som ska motsvara ”jordens undergång”. Men var inte orolig, om det är en riktigt stark godis blir du förvardnad med en dödskalle under luckan. Då kan du förslagsvis ge bort godisbiten till någon vän eller ovän istället.

Årets hetaste adventskalender fylld med spännande chiligodisar som chilikulor, chilichoklad, chililakrits och vingummi med chilismak.

Pris: 499 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD

Ekologisk tekalender 2018

Tekalender från English Tea Shop med 24 tepåsar i 12 olika spännande smaker. Tekalendern innehåller flera olika tesorter som grönt, svart, rött, vitt, roobois och örtte.

Pris: 189 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLD


Pysseltips – gör din egen adventskalender!

Vill du inte köpa en färdig adventskalender, eller tycker helt enkelt att det är roligare att själv välja ut små gåvor till kalendern och göra den mer personlig? Då ska du helt klart göra din egen adventskalender!

Antingen kan du göra kalendern helt från scratch och t.ex. hitta inspiration på Pinterest, eller underlätta lite med färdiga luckor eller siffror. Här nedan hittar du några sådana alternativ.

Pysselset egen julkalender

Pysselset för att tillverka en alldeles egen julkalender. I paketet ingår huset med lådor, innehållet och sifforna får du fixa själv.

Pris: 143 kr. Finns att köpa här.

Guldsiffror till adventskalender

Färdiga guldfärgade siffror från 1 – 24, perfekt för att skapa sin egen adventskalender. Storlek på arket: 10 x 23 cm.

Pris: 14 kr. Finns att köpa här.

Kalenderhus med LED-belysning

Adventskalenderhus som föreställer en klassisk röd ”julstuga” vita detaljer och julgran utanför på tomten. Kalenderhuset har LED-belysning som lyser upp fasaden och de 24 luckorna som du får fylla med små överraskningar.

Pris: 399 kr. Finns att köpa här.

Gör en egen ölkalender

Färdig mall för att göra en egen ölkalender med en valfri öl att lägga bakom luckorna för varje dag fram till julafton. Ölen ingår (tyvärr) inte.

Öl-julkalendern rymmer 24 st 50 cl flaskor, varje fack mäter 27 x 6,5 x 6,5 cm

Pris: 99 kr. Finns att köpa här.

Julkalender – 24 boxar

Snygga juliga presentboxar att lägga små överraskningar i, så det blir en liten present att öppna varje dag fram till julafton. Julkalender-boxarna är tillverkade i papp, måttet är 10×10 cm och etiketter ingår!

Pris: 129 kr. Finns att köpa här. SLUTSÅLDVad ska jag lägga i adventskalendern?

Har du tänkt göra en egen adventskalender att lägga små överraskningar i så får du ju självklart anpassa dessa efter vad personen har för preferenser. Är det en vuxen te-drickare så är ju roliga och spännande te-påsar ett självklart val. Det är svårt att generalisera vad som passar till just en man eller en kvinna eftersom vi alla är så olika, men här nedan kommer några generaliserande tips. Men som sagt, personens intressen är viktigare än kön.

Några tips på vad du skulle kunna fylla en adventskalender till pojkvän med:

 • Trisslott
 • Biobiljett
 • Flaska med lite finare öl
 • Strumpor
 • Hans favoritgodis
 • Tröja
 • Duschtvål
 • Boxershorts
 • Tidning
 • Någon rolig pryl
 • Upplevelser/aktiviteter tillsammans
 • Deodorant

Några tips på vad du kan fylla en adventskalender till flickvän med:

 • Biobiljett
 • Parfym
 • Hudcreme
 • Hennes favoritgodis
 • Choklad
 • Underkläder
 • Smycken
 • Tidning
 • Ansiktsmask
 • Spahandskar/peelingvante
 • Skraplott
 • Badsalt/badbomb
 • Småflaskor champagne
 • Upplevelser/aktiviteter tillsammans

 Är kalendern till din pojk- eller flickvän kan du göra en ”aktivitetskalender” där du lägger små lappar som gäller som ”presentkort” på olika aktiviteter: en filmkväll, en puss, massage, romantisk middag tillsammans hemma eller på restaurang osv. Du kan även varva med små kärleksförklaringar och andra fina meddelanden.Varför adventskalender?

En anledning till att man började med adventskalendrar var att underlätta för alla otåliga barn som tyckte tiden fram till julafton gick alldeles för långsamt. Små gåvor för varje dag som man närmade sig julafton gjorde att väntan inte kändes så lång. Men eftersom även vuxna kan tycka att julafton närmar sig alldeles för långsamt finns det självklart även adventskalendrar för vuxna, vilket du hittar här på hittajulklappar.nu. Varje år tipsar vi om både julklappstips och adventskalendrar för både vuxna och barn.

[Antal röster: 45 Snittbetyg: 2.8]

Vad tycker du?

hit
counter
preloader