Adventskalender 2018 – för vuxna!

En adventskalender är en numrerad kalender med luckor för ett visst antal dagar i december, vanligtvis från 1:a till 24:e december. Det finns även adventskalendrar som gäller för just första till fjärde advent, där man alltså bara får öppna en lucka i veckan. I luckorna finns någon enklare liten gåva eller överraskning.

En typ av kalender är tv-kalendern där man efter att ha sett på dagens avsnitt av julkalendern på tv:n öppnar dagens lucka där bilden bakom luckan är en referens till något i dagens avsnitt. Andra typer av kalendrar är julkalendrar till barn med små presenter, det är även vanligt med leksakskalendrar med t.ex. Lego- eller Disney-tema.

Till vuxna är det vanligt med chokladkalender, kaffe- och te-kalender, kalendrar med doftljus och lakrits eller annat ”vuxen-godis”. Och det är just vuxna julkalendrar som vi fokuserar på i den här artikeln. Här nedan hittar du våra utvalda adventskalendrar för vuxna 2018. Längre ner på sidan hittar du även tips på hur du kan göra en egen adventskalender och tips på saker som du kan fylla den med.

Den här artikeln är senast uppdaterad: 2018-10-08. Vi fyller på artikeln i takt med att nya spännande julkalendrar dyker upp. Känner du till någon adventskalender vi har missat? Tipsa oss då gärna, genom att antingen kommentera här eller kontakta oss!


Utvalda adventskalendrar för vuxna 2018

Lakritskalendern 2018

Adventskalender från by Johan Bülow med 24 spännande smakkombinationer av lyxig lakrits. Unna dig själv en riktigt fin bit gourmet-lakrits varje dag fram till julafton!

Alla lakritsbitarna är glutenfria!

Pris: 349 kr. Finns att köpa här.

Te-adventskalendern 2018

Årets Te-adventskalender innehåller 24 olika spännande te-sorter, kalendern innehåller både olika te-sorter och smaker, det enda gemensamma för alla teerna är att det är kvalitets-te som både är ekologiskt och krav-märkt.

I varje lucka finns det, utöver te, en liten intressant berättelse. I kalendern medföljer instruktioner för hur du ska brygga ditt te till perfektion. Kalendern är designad och framtagen av Lizette Andersson & Sofie Thunman.

Pris: 299 kr. Finns att köpa här.

Kaffe-adventskalendern 2018

Kaffe-adventskalender 2018 innehåller 24 spännande kaffesorter med bryggmalet kaffe från jordens alla hörn. I kaffekalendern hittar du både klassiskt mörkrostat kaffe såväl som mer exotiska sorter som kaffe med smak av kokos och krusbär. Kaffet är rostat i Sverige.

Starta decembermorgonen med en god kopp bryggkaffe varje dag fram till julafton!

Pris: 399 kr. Finns att köpa här.

Julkalender med te – 2018

Julkalender med 24 lyxiga te-sorter från NUTE. Kalendern heter ”24 days of tea” och varje lucka på julkalendern innehåller en tepåse, några av smakerna är jordgubb, kamomill, hallon och ingefära/mint.

Alla teerna är ekologiska!

Pris: 349 kr. Finns att köpa här.

Kaffekalendern 2018

Kaffekalender med 24 olika kaffekapslar som är kompatibla med alla Nespresso-maskiner.

Kaffekapslarna innehåller olika smaker varav 10 är espresso och 14 lungo (espresso fast med mer vatten i). Bli överraskad av en ny kaffesort varje dag fram till julafton!

Pris: 299 kr. Finns att köpa här.

Doftljus Adventskalender 2018

Yankee Candle Adventskalender 2018 är en julkalender där 24 doftljus gömmer sig bakom luckorna.

De 24 luckorna innehåller 6 olika dofter: Sparkling Cinnamon, Icy Blue Spruce, Glittering Star, All is bright, Snowflake Cookie och Crackling Wood Fire. Du får alltså 4 exemplar av varje ljus.

Pris: 549 kr. Finns att köpa här.

Adventskalender med smycken

Adventskalender fullproppad med smycken. I kalendern finns totalt 8 halsband, 4 armband, 8 örhängen och 4 ringar, så att du kan pynta dig själv varje dag fram till julafton.

Pris: 298 kr. Finns att köpa här.

Adventsflaska 2018

En adventsflaska är en lite annorlunda typ av kalender, här är det en klunk per dag fram till julafton som gäller.

Flaskan rymmer 400 ml och är tillverkad i borosilikatglas. Ett helt klart annorlunda sätt att räkna ner dagarna fram till julafton!

Pris: 149 kr. Finns att köpa här.

Durance julkalender 2018

Adventskalender från franska Durance med doftljus, handkrämer, bodylotions och andra hudvårdsprodukter och liknande. Adventskalendern innehåller 24 unika produkter!

Pris: 699 kr (fri frakt). Finns att köpa här.

Wild Christmas 2018 – erotisk julkalender (18+)

Wild Christmas är en erotisk julkalender som verkligen är bara för vuxna. I luckorna finns det olika erotiska överraskningar som underkläder, högkvalitativa vuxenleksaker och massageolja.

Adventskalendern är snyggt designad i mörkblått och guld, texten på boxarna bildar meningen ”I am dreaming of a wild Christmas”. Efter att luckan har öppnats kan man sätta tillbaka den i kalendern, luckorna bildar nämligen ett pussel som blir komplett när alla luckorna har öppnats.

Pris: 995 kr (fri frakt). Finns att köpa här.

Amorelie Erotisk Adventskalender (18+)

Att en adventskalender är för vuxna betyder inte för den sakens skull att den är barnförbjuden. Dock finns det undantag: den erotiska adventskalender ”Amorelie” är endast för vuxna. För att inte det här inlägget ska bli allt för NSFW får ni bara se utsidan av kalendern, för att lista ut vad som döljer sig bakom luckorna får ni klicka er vidare till Coolstuff och granska listan över innehållet.

Innehållet passar både män och kvinnor, samt oavsett vilken läggning man har.

Pris: 1695 kr (värdet på produkterna är över ca 4600 kr!). Finns att köpa här.

Godiskalender med udda smaker

Bean Boozled Julkalender är en adventskalender som är lite udda. Den blandar nämligen goda godisar med äckliga godisar. Kalendern innehåller godisbitar med trevliga smaker som karamell-popcorn och kokos såväl som bitar med som smakar surströmming och ruttet ägg.

Du får verkligen en överraskning varje dag fram till jul – du vet nämligen aldrig om godiset kommer smaka gott eller ej!

Pris: 199 kr. Finns att köpa här.Pysseltips – gör din egen adventskalender!

Vill du inte köpa en färdig adventskalender, eller tycker helt enkelt att det är roligare att själv välja ut små gåvor till kalendern och göra den mer personlig? Då ska du helt klart göra din egen adventskalender!

Antingen kan du göra kalendern helt från scratch och t.ex. hitta inspiration på Pinterest, eller underlätta lite med färdiga luckor eller siffror. Här nedan hittar du några sådana alternativ.

Pysselset egen julkalender

Pysselset för att tillverka en alldeles egen julkalender. I paketet ingår huset med lådor, innehållet och sifforna får du fixa själv.

Pris: 179 kr. Finns att köpa här.

Guldsiffror till adventskalender

Färdiga guldfärgade siffror från 1 – 24, perfekt för att skapa sin egen adventskalender. Storlek på arket: 10 x 23 cm.

Pris: 14 kr. Finns att köpa här.

Julkalender – 24 boxar

Snygga juliga presentboxar att lägga små överraskningar i, så det blir en liten present att öppna varje dag fram till julafton. Julkalender-boxarna är tillverkade i papp, måttet är 10×10 cm och etiketter ingår!

Pris: 129 kr. Finns att köpa här.

Kalenderhus med LED-belysning

Adventskalenderhus som föreställer en klassisk röd ”julstuga” vita detaljer och julgran utanför på tomten. Kalenderhuset har LED-belysning som lyser upp fasaden och de 24 luckorna som du får fylla med små överraskningar.

Pris: 399 kr. Finns att köpa här.

Vad ska jag lägga i adventskalendern?

Har du tänkt göra en egen adventskalender att lägga små överraskningar i så får du ju självklart anpassa dessa efter vad personen har för preferenser. Är det en vuxen te-drickare så är ju roliga och spännande te-påsar ett självklart val. Det är svårt att generalisera vad som passar till just en man eller en kvinna eftersom vi alla är så olika, men här nedan kommer några generaliserande tips. Men som sagt, personens intressen är viktigare än kön.

Några tips på vad du skulle kunna fylla en adventskalender till pojkvän med:

 • Trisslott
 • Biobiljett
 • Flaska med lite finare öl
 • Strumpor
 • Hans favoritgodis
 • Tröja
 • Duschtvål
 • Boxershorts
 • Tidning
 • Någon rolig pryl
 • Upplevelser/aktiviteter tillsammans
 • Deodorant

Några tips på vad du kan fylla en adventskalender till flickvän med:

 • Biobiljett
 • Parfym
 • Hudcreme
 • Hennes favoritgodis
 • Choklad
 • Underkläder
 • Smycken
 • Tidning
 • Ansiktsmask
 • Spahandskar/peelingvante
 • Skraplott
 • Badsalt/badbomb
 • Småflaskor champagne
 • Upplevelser/aktiviteter tillsammans

 Är kalendern till din pojk- eller flickvän kan du göra en ”aktivitetskalender” där du lägger små lappar som gäller som ”presentkort” på olika aktiviteter: en filmkväll, en puss, massage, romantisk middag tillsammans hemma eller på restaurang osv. Du kan även varva med små kärleksförklaringar och andra fina meddelanden.


Varför adventskalender?

En anledning till att man började med adventskalendrar var att underlätta för alla otåliga barn som tyckte tiden fram till julafton gick alldeles för långsamt. Små gåvor för varje dag som man närmade sig julafton gjorde att väntan inte kändes så lång. Men eftersom även vuxna kan tycka att julafton närmar sig alldeles för långsamt finns det självklart även adventskalendrar för vuxna, vilket du hittar här på hittajulklappar.nu. Varje år tipsar vi om både julklappstips och adventskalendrar för både vuxna och barn.

[Antal röster: 24 Snittbetyg: 2.5]

Vad tycker du?

hit
counter
preloader