Adventskalender 2019 för barn

greta gris julkalender för barnHär tipsar vi om våra favoriter när det gäller adventskalendrar för barn 2019. Julen är ju till stor del ändå barnens högtid och då julafton kan kännas avlägsen – trots att den bara är några veckor bort – kan en adventskalender göra så att det blir lättare att vänta och räkna ner dagarna.

Adventskalendrar från barn innehåller ofta antingen något gott, som choklad eller annat godis, eller leksaker och samlarfigurer från något varumärke eller film som är populärt bland barn. Hit hör populära filmer från Disney och Pixar som Cars (Bilar), Frozen (Frost), Star Wars samt Harry Potter (som ägs av Warner Brothers).

Tips: många adventskalendrar för barn tillverkas bara i begränsade upplagor och kan bli slutsålda – passa därför på om du har tänkt att köpa!
Du hittar våra adventskalendrar för vuxna här.

Utvalda adventskalendrar för barn 2019

Greta Gris adventskalender 2019

greta gris julkalender för barn

Adventskalender med Greta Gris (eller Peppa Pig på engelska). Varje lucka innehåller små figurer och tillbehör från den populära barnserien med familjen Gris.

Passar barn från 3 år och uppåt.

Pris: 349 kr. Finns att köpa här.

Frost adventskalender 2019

frost 2 adventskalender för barn

Kalender för barn som är ett samarbete mellan filmen Frost 2 och MyMusli. Adventskalendern innehåller både god ekologisk müssli, Frost-muggar, Frost-skedar, Frost-skål (för att hälla upp müsslin i m.m.).

Pris: 799 kr. Finns att köpa här.

Forskarfabriken julkalender

Julkalender från Forskarfabriken med massa spännande experiment utvecklad för att väcka barnens nyfikenhet. En julkalender för lek och lärande.

Passar barn i åldrarna ca 6 – 12 år.

Pris: 999 kr. Finns att köpa här.

Harry Potter kalender 2019

harry potter adventskalender för barn

Officiellt licenserad adventskalender med små gulliga Funko Pop!-vinylfigurer som endast är ca 4 cm stora. Låt ditt barn samla nya Harry Potter-figurer varje dag fram till julafton.

Söta småfigurer som garanterat kommer uppskattas av alla Harry Potter-fans, stora som små.

Pris: 695 kr. Finns att köpa här.

Brio tåg adventskalender

brio tåg adventskalender barn

Rolig adventskalender där varje lucka innehåller en Brio-produkt som tillslut kommer bygga ihop ett jultåg komplett med skenor, djur och annat som hör till. Självklart kompatibelt med andra Brio-produkter.

Brio-kalendern är lämplig för barn i åldrarna 3 år och uppåt.

Pris: 329 kr. Finns att köpa här.

Porsche bilkalender 2019

porsche adventskalender 2019

Adventskalender där man varje dag fram till julafton samlar på sig delar till att bygga ihop en Porsche i skala 1:43. På julafton blir Porsche-bilen klar.

Den här julkalendern är för lite större barn, kalendern rekommenderas för barn från 14 år och uppåt.

Pris: 695 kr. Finns att köpa här.

Adventskalender choklad

adventskalender mjölkchoklad

Superbillig adventskalender fullproppad med chokladbitar. Med kalendern får man 24 bitar choklad under december – en chokladbit varje dag fram till julafton. För alla barn som vill ha en enkel chokladkalender.

Innehåller mjölkchoklad med minst 30% kakao.

Pris: 19 kr. Finns att köpa här.

Disney Frozen kalender 2019

disney adventskalender frozen

Adventskalendern Frozen från Disney är fullproppad med Frost-prylar som nyckelringar, halsband, pennor, håraccessoarer, tejprullar och mycket mer. En kalender som uppskattas av många små flickor.

Allt med Frost-motiv som Elsa, Olaf och andra karaktärer i Disney-filmen.

Pris: 499 kr. Finns att köpa här.

Kalender med små presenter till barn

Paketkalender 24 presenter barn

Färdigpackad paketkalender från butiken Partytajm som är fylld med små presenter som passar barn i åldrarna 3-8 år. Du kan välja inriktning pojke eller flicka när du beställer.

Kraftigt begränsad upplaga. Värdet på presenterna är högre än priset.

Pris: 329 kr. Finns att köpa här.

Bamse Adventskalender 2019

bamse adventskalender för barn

Årets Bamse-kalender är formad som en honungsburk och är fylld med roliga små överraskningar för alla barn – pojkar såväl som flickor. Adventskalendern innehåller bland annat 10 sagor, 12 pappfigurer, 4 målar- och pysselböcker samt ett memoryspel.

För alla barn från 3 år och uppåt.

Pris: 199 kr. Finns att köpa här.

Star Wars Adventskalender 2019

Cool adventskalender från Disney där det bakom varje lucka gömmer sig en Star Wars-pryl. En kalender för både barn och vuxna Star Wars-fans.

I luckorna finns små Star Wars 3D-figurer, klistermärken, nyckelringar, armband, halsband och andra kul små prylar. Officiellt licenserad produkt.

Pris: 499 kr. Finns att köpa här.

1000-bitars pusselkalender

I vecka lucka så finns en liten påse med pusselbitar. Bit för bit bygger du ihop ett julmotiv med de totalt 1000 pusselbitarna. Kul för hela familjen – mamma och pappa såväl som för pojkar och flickor.

För barn (och vuxna) från 8 år.

Pris: 229 kr. Finns att köpa här.

Superhjälte kalender 2019

superhjältar kalender 2019

Kalender från Marvel med superhjältar. I adventskalendern finns små Funko Pop-figurer i vinyl med superhjältar från Marvel som Venom, Captain American m.m.

Officiellt licenserad Marvel-produkt.

Pris: 695 kr. Finns att köpa här.

Babblarnas julkalender 2019

babblarnas julkalender för barn

Babblarnas julkalender 2019 är fylld med små påsar med ”mumsisar” (torkad frukt fri utan tillsatt socker), memoryspel, pussel för småbarn med 24 bitar och pappfigurer som föreställer alla de färgglada populära Babblarna.

Ett nyttigt alternativ till godiskalender som dessutom innehåller spel och pussel. Själva kalendern är formad som en låda som kan vikas ihop till ett hus.

Begränsad upplaga!

Pris: 349 kr. Finns att köpa här.


Tips på saker att lägga i en adventskalender för barn

Ett alternativ till att köpa en färdig julkalender till ditt barn är att göra en egen adventskalender. Det blir självklart lite mer jobb, men då kan du å andra sidan själv bestämma innehållet i kalendern.

Här nedan har vi lite tips på saker som du skulle kunna lägga i en kalender du gör själv, du hittar även fler tips bland våra julklappstips för barn:

 • Biobiljetter
 • Bokmärken
 • Chokladpengar
 • Hårsnoddar
 • Julgransprydnader som julgranskulor eller roligt julpynt
 • Klistermärken
 • Legobitar
 • Mini-gosedjur att hänga på väskan
 • Mini-pussel eller mini-pyssel
 • Pennor och kritor
 • Pixi-böcker
 • Suddigummin
 • Upplevelser och aktiviteter med familjen som äventyrsbad, dag på lekland, nöjespark och liknande.
 • Vattenfärg
[Antal röster: 4 Snittbetyg: 3]

Artikeln senast uppdaterad

Vad tycker du?

hit counter
preloader