Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Vad ska man ge i present som passar två personer?

Det är inte alltid enkelt att hitta en present till ett par. Det behöver ju vara en julklapp som båda gillar, trots att paret kanske har olika intressen. Det bästa är att välja något som är anpassat för just två personer, som ett set med två saker eller en upplevelse.

Fortsätt läs...

Julklapp till par

Visar 1–60 av 120 resultat

Tips på bra presenter till par

När du köper parpresent ska det alltså vara något som passar för två personer. Hit hör dels mat- och drycksprovningar som en vinprovning, ölprovning eller champagneprovning. Gillar paret något av detta är det en perfekt parpresent.

När det gäller att köpa saker kan du köpa två saker som på något sätt matchar – två par kaffekoppar eller tekoppar, två lite lyxigare morgonrockar eller badrockar.

Upplevelser till par i julklapp

När det gäller just upplevelser för par gäller det att hitta något som de antingen är intresserade av eller verkar nyfikna på att prova. Är de äventyrliga av sig kan ni ge bort en forsränning, fallskärmshopp, höghöjdsbana eller liknande, förutsatt att det ligger inom budgeten.

En mysig upplevelse tillsammans som middag eller biobesök funkar också bra. Även stand up är så klart en kul upplevelse som brukar kunna gå att ge bort presentkort på i julklapp.

Presentlådor eller presentbox som parpresent

Ett relativt säkert kort när det kommer till present eller julklapp till par är någon form av presentbox eller presentlåda. Det kan vara med olika form av delikatesser, choklad, ostar och annat. En bra mix av innehållet innebär att båda kommer hitta saker de gillar i presentlådan.

Ge bort något mysigt eller kärleksfullt

Utöver att ge bort en julklapp till ett annat par kan man även ge bort ”gemensamma” julklappar till dig och din partner. Alltså saker att använda eller utnyttja tillsammans. Hit hör så klart upplevelser för två personer men även en hel del annat kul och spännande:

  • Sällskapsspel. Det finns många spel som är från 2 personer och uppåt. Ett spel kan vara en mysig aktivitet att göra tillsammans. Om ni är ett par som ger ett spel i julklapp till annat par kanske ni kan spela tillsammans?
  • Matchande jultröjor. Kanske egentligen inte en julklapp utan något att ha på sig på julen och julafton. Det finns flera jultröjor i samma motiv fast i herr + dam-modell så att ni kan ha samma juliga outfit på julafton.
  • Sexiga julklappar. Det finns färdiga kit med vuxenleksaker för både män och kvinnor att prova på tillsammans. Detta är så klart kanske ingen lämplig present att ge bort till ett annat par utan något för det egna paret!
  • Personliga julklappar. Det finns möjlighet att skapa helt unika och personliga julklappar med eget tryck eller gravyr. Som en skärbräda med egen text eller morgonrock med initialer broderade snyggt. Här finns möjlighet att antingen ta fram en gemensam julklapp med bådas namn på t.ex. en ostbricka eller varsin badrock.

Det är tanken som räknas – men tänk på båda!

När det gäller att ge bort en julklapp till par – precis som vid andra julklappar – är det tanken som räknas. Men vid parpresenter gäller det att tänka på båda. De är inte roligt om du ger bort en ölprovning till paret och kvinnan inte alls uppskattar denna drycken. Du behöver ha båda i åtanke när du köper din parpresent!

Vad är det viktigaste att tänka på när man väljer en present till ett par?

När man väljer en present till ett par är det som tidigare nämnt viktigt att tänka på båda personernas smak och intressen. Presenten bör vara något som båda kan njuta av tillsammans, något som i bästa fall både skapar gemensamma minnen och stärker deras relation.

Ge några tips på bra, unika och minnesvärda presenter till par?

Till bra unika presentidéer för par hör bubbelprovning, en kurs i keramik där de kan skapa något tillsammans eller en provning av gourmetlakrits eller choklad.

Kan man ge något humoristiskt till ett par?

Humor är aldrig fel! Ett roligt brädspel som utmanar paret, en bok med roliga anekdoter om att vara tillsammans eller kanske en ”överlevnadskit” för nygifta eller sambos.

Vad är bra att tänka på när paret har olika intressen?

Om paret har olika intressen kan det vara en bra idé att fokusera på något som både kan tänka sig att göra och uppmuntrar dem att prova något nytt tillsammans. Det kan vara en kurs i något ingen av dem har provat som målning, fotografering, dans, träning eller höghöjdsbana.

Hur kan jag göra min present mer personlig för paret?

Personliga presenter visar alltid extra omtanke. Det finns möjlighet att göra en unik och personlig present som en fotobok med bilder på paret eller kanske en personlig sång eller dikt, om du är väldigt kreativt lagd.

Kan man ge bort en billig parpresent?

Det går helt klart att komma lite billigare undan när det gäller parpresenter. Det finns roliga presenter för runt 100-lappen som kan passa och upplevelser för bara 200300 kr. Det går även att ge bort något hemmagjort som sylt, marmelad eller saft.

Vad bör  undvikas när man köper till par?

Undvik presenter som kan uppfattas som för personliga eller påträngande, som saker som har med vikt eller träning att göra. Det är också bra att undvika saker som endast en av dem skulle uppskatta, gåvan ska ju vara gemensam. Även allt för intima presenter bör undvikas – det är något som personerna i paret istället ska ge till varandra.

Julklapp till par (120 st tips)
preloader