Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Årets julklapp 2021

Årets julklapp 2021 är evenemangsbiljetten. Det var en av de förslagen vi hade i våra tidigare gissningar över vad som skulle bli årets julklapp.

HUI har valt evenemangsbiljetten som årets julklapp då corona-pandemin har inneburit att vi inte har kunnat roa sig som vanligt, och det finns därmed ett uppdämt behov av nöje, kultur och gemensamma aktiviteter. En evenemangsbiljett blir därför sannolikt en väldigt uppskattad julklapp.

Många evenemang har under corona-pandemin blivit inställda, fotbollsmatcher med 50 åskådare har inte riktigt inneburit samma känsla som innan. Nu kommer artister äntligen kunna åka ut på turnéer, de allsvenska läktarna kommer att fyllas och olika kulturevent kommer kunna ta emot publik som vanligt.

Kritik mot årets julklapp 2021

Som det ofta blir så möts även årets julklapp 2021 av kritik. Denna gång från professorer och överläkare som menar att evenemangsbiljetten som årets julklapp skickar fel signaler av att pandemin är över.

I skrivande stund finns risken att vi får ytterligare en våg av covid-smitta och att då blåsa faran över ses som riskfyllt.

Emma Hernell på HUI svarar på kritiken genom att säga ”(…) symboliserar evenemangsbiljetten att en stor längtan att få uppleva kultur och sport tillsammans igen” och att ”Skulle det komma en ny våg får vi hålla i biljetten lite längre och ha tålamod tills läget tillåter att vi går på evenemang”.

Just det sistnämnda kan vara svårt med evenemang som har ett bestämt datum. Det finns risk för inställda konserter och motionslopp. En upplevelsepresent är då ett bättre alternativ eftersom det enkelt går att boka om till mer lämplig tidpunkt.

Tips på evenemangsbiljetter att ge bort i julklapp

Det är inte alltid vi tycker att HUI:s förslag till årets julklapp är speciellt bra, men evenemangsbiljetten 2021 är klockren. Här kommer lite tips på olika aktiviteter och upplevelser du kan ge bort till nära och kära på julafton:

Årets bästa julklappar – Våra förslag till årets julklapp 2021

Snart utses årets julklapp 2021, i skrivande stund har detta ännu inte skett. Tanken är att någon produkt eller tjänst som fått ett uppsving under året kommer utses till just årets julklapp av HUI, Handelns Utredningsinstitut.

Ibland träffar de rätt, men ibland tycker vi att helt andra produkter, prylar eller tjänster hade passat mycket bättre som årets julklapp. Vem köper egentligen en supertråkig mobillåda (2018) eller en elcykel (2017) för tusentals kronor till någon i julklapp?

Här är våra spaningar kring vad som borde bli årets julklapp i år.

Konsert, evenemang eller upplevelse

Många evenemang har som bekant blivit inställda under de senaste åren. Nu när möjligheten till konserter och andra aktiviteter återigen finns kommer detta sannolikt bli en mycket populär julklapp i år.

Bokningsbara upplevelser att ge bort som en presentbox i julklapp hittar du här.

Anders Tengell Kaffekopp

Anders Tengell Kaffekopp

Corona-pandemin pågår fortfarande – även om den håller på att klinga av. Anders Tegnell-muggen som uppmanar till avstånd hade varit en bra julklapp som symboliserar året som har gått.

Pris: 99 kr. Finns att köpa här.

Escape Room sällskapsspel

Under senaste året, då många varit hemma och spenderat mycket av sin tid med familj och de närmsta vännerna, har sällskapsspel varit ett sätt att fördriva tiden.

Escape Room-spelet är ett klurigt spel där man måste tänka, lösa problem och samarbeta för att ta sig vidare. Sällskapsspel skulle mycket väl kunna bli årets julklapp 2021.

Pris: 299 kr. Finns att köpa här.

Erotisk kalender för par

Ytterligare en effekt av att vi spenderat mer tid hemma har lett till att många par velat experimentera och upptäcka nya saker inom romantik tillsammans med sin partner.

Vuxenleksaker har fått ett rejält uppsving under både 2020 och 2021. Den här erotiska kalendern innehåller vuxenprodukter värda hela 9 000 kr (!), bl.a. en lufttrycksvibrator från Satisfyer.

Pris: 1475 kr. Finns att köpa här (kommer dock sannolikt bli slutsåld innan december)

Miniväxthus för inomhusbruk

Då vi spenderat mer tid hemma har många passat på att bygga om renovera och pyssla om hemmet.

Ett miniväxthus för inomhusbruk är en snygg designprodukt som kan bli en populär julklapp i år.

Pris: 265 kr. Finns att köpa här.

Odds på årets julklapp 2021

Spelbolaget ATG har släppt sina odds för årets julklapp 2021 som du hittar i listan här nedan med kommentar från Hittajulklappar.nu efter.

Vi håller generellt med om att vissa kandidater är bra tips på populära julklappar i år, men samtidigt tror vi att ATG har lite fel fokus – efter pandemin vill folk inte ha tofflor eller ergonomisk kontorsstol – utan snarare saker som man inte har kunnat göra. Alltså evenemang, upplevelser, hotellnatt och liknande.

 1. Biljett till ett evenemang (5) – Ja, bra kandidat
 2. Ryggsäck (7) – Nej
 3. Pussel (8) – Nej
 4. Tofflor (10) – Nej
 5. Vattenflaska (12)
 6. Sällskapsspel (13)
 7. Donation till välgörenhet (15) – Brukar vara en kandidat, men ingen stark trend kring det just nu
 8. Tågresa (15) – Bra tips, både resande + miljövändligt
 9. Presentkort (17)
 10. Hotellnatt (19)
 11. Miniväxthus inomhus (19)
 12. Gjutjärnsgryta (21) – Nej, ingen ny pryl direkt.
 13. Solceller (21)
 14. Inomhuskompost/Bokashi (23)
 15. Krukväxt (23)
 16. Luftrenare (23)
 17. Airfryer (27)
 18. Knivslip (26) – Nej, inget nytt här direkt
 19. Prenumerationstjänst för TV-innehåll (26) – Nej, det ger man inte i julklapp utan fixar själv.
 20. Tvättpåse, återanvändbar (26)
 21. Filt (29)
 22. Fiskeutrustning (29)
 23. Elsparkcykel (34)
 24. Ergonomisk kontorsstol (34) – Nej, det köper man själv, eller bekostas av företaget
 25. Massageapparat (34)
 26. Promenadstavar (34) – Nej, för tråkigt
 27. Smart belysning (34)
 28. Yogamatta (34)
 29. Polaroidkamera (41) – Nej, trenden kring polaroidkameror var för 4-5 år sedan.
 30. Röststyrd högtalare (41)
 31. Drönare (51) – Nej, ingen ny trend kring det, var också för ett flertal år sedan.

Listan ovan innehåller odds i parentes, oddset innebär att du kan satsa pengar och få så många gånger tillbaka om du får rätt. T.ex. ”Luftrenare (23)” innebär att om du satsar 100 kr på den årets julklapp-kandidaten så får du 100 x 23 = 2 300 kr i vinst från spelbolaget om luftrenaren blir årets julklapp.

[Antal röster: 1 Snittbetyg: 4]

Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu
preloader