Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Årets julklapp 2023

årets julklapp 2023
Blir något av detta årets julklapp 2023?

HUI (Handelns Utredningsinstitut) utsåg idag 16 november Sällskapsspelet som årets julklapp 2023. Sällskapspelet var med på vår lista här nedan över tänkbara vinnare och har varit en kandidat flera gånger tidigare.

Emma HernellHUI motiverar beslutet så här:

Sällskapsspel är en klassisk julgåva som nu återupptäcks av nya generationer. I en omvärld präglad av krig, våld och ekonomiska svårigheter blir sällskapsspelet en möjlighet att för en stund koppla bort världen utanför och istället uppleva samvaron med nära och kära. Sällskapsspelen står för trygghet men också för eskapism och utveckling.

https://hui.se/sallskapsspelet-ar-arets-julklapp-2023/

Sällskapsspel har blivit mer populära under senare tid, HUI nämner Queens Gambit som gjort att schack fått ett uppsving, många spelar t.ex. mot varandra på Chess.com och Stranger Things på Netflix som även finns som sällskapsspelet Upside Down Board Game.

Det är även allt vanligare med pubquiz, brädspel på cafeer och på olika sociala mötesplatser. Även AI har en roll kring spelutvecklingen där det fysiska brädspelet även har en digital dimension.

Sällskapsspel blev årets julklapp - Vill du få det under granen i år?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Köp årets julklapp (Sällskapsspel) här

Innan årets julklapp 2023 utsågs spekulerade vi. Här är tidigare text kring vad som skulle kunna bli årets julklapp i år.

Vad skulle kunna bli årets julklapp 2023?

Även i år – för 36:e året i rad – kommer HUI att utse årets julklapp. Vad som blir årets julklapp 2023 utses den 16 november, i skrivande stund är det inte ännu det datumet så därför får det istället bli spekulationer utifrån vilka produkter eller tjänster som uppfyller HUI:s kriterier (något med högt försäljningsvärde, som presenterar vår samtid och vara en nyhet eller något med ”nyväckt intresse”).

Till skillnad från förra året tror jag inte att lika många ”krisprodukter” som vevradio, krislåda eller solceller aktuella kandidater. Inte heller padelracket (padeltrenden har verkligen dött ut) kommer knappast vara en kandidat. Förra året var även ved och gasolkaminen möjliga kandidater till att bli årets julklapp, i år är inte alls elpriserna lika höga och de är därmed inte heller intressanta.

Årets julklappar andas mer framtidstro trots fortsatt krig i Ukraina och konflikt i Israel. Något av det här tror jag skulle kunna bli årets julklapp 2023:

Kroppskudden

Kroppskudden är en stark kandidat till att bli årets julklapp 2023. Den fångar essensen av den tid vi lever i med fokus på personligt välbefinnande och hälsa har blivit allt mer framträdande.

Med tanke på att en kroppskudde kan hjälpa till att förbättra sömnkvalitet, som många kämpar med och strävar efter, är det troligt att kroppskudden även uppfyller kriteriet om ett stort försäljningsvärde.

Donation till välgörenhet

Donationer till välgörenhet som julklapp är en återkommande kandidat till att bli årets julklapp. Denna trend har fått ett uppsving, särskilt i ljuset av globala utmaningar som krig, konflikter och klimatförändringar. Även om en donation inte har ett fysiskt försäljningsvärde i traditionell mening representerar den en viktig immateriell värdeaspekt som hör ihop med julens anda.

Shoppa dina julklappar på https://www.saintjavelin.com/ så skänker du samtidigt pengar till Ukraina, Saint Javelin har i dagsläget samlat in över 20 miljoner SEK till olika organisationer i landet.

Pizzaugn

pizzaugn

Pizzaugnen representerar en trend mot mer sofistikerad och kreativ matlagning i hemmet. Pizzaugnar har blivit allt populärare på senare tid, möjligtvis på grund av ökad passion för matlagning hemma som kommit under de senaste åren.

Detta gör pizzaugnen till en produkt som både speglar vår samtid och som det finns ett nyväckt intresse kring.

Solcellsladdare

Solcellsladdaren finns med på listan då det blir allt viktigare att kombinera teknologi och hållbarhet. Det ökande intresset för solcellsladdare, drivet av en mer miljömedvetenhet i allmänhet, gör olika typer av solcellsladdare till en bra kandidat till årets julklapp. Solcellsladdaren var även med på vår lista över kandidater förra året.

Reflexer

Reflexen som julklapp hänger ihop med en växande medvetenhet om säkerhet, särskilt under vintermånaderna i Sverige. Dess ökade popularitet kan vara ett tecken på ett nyväckt intresse för personlig säkerhet.

Eftersom reflexer är billiga och användbara för nästan alla har de ett högt försäljningsvärde i när det gäller antal sålda enheter även om priset per styck är lågt. Reflexer passar bra att ha som en billig present i julklappsspelet.

Massagekudde / massagedyna

Massageapparaten passar väl in i den växande trenden kring välbefinnande och återhämtning. Att kunna få stela muskler och leder knådade samtidigt som man sitter och slappar i soffan är en välbehövlig och skön lyx man kan unna sig. En massagekudde kan dessutom användas av hela familjen så att alla får nytta av den.

Sällskapsspel

sällskapsspel

Sällskapsspel har en uppsving under de senaste åren. Under pandemin blev det ett sätt att hitta på aktiviteter med familjen inomhus.

Sällskapsspel kostar inte heller speciellt mycket och säljs i stora antal i handeln. Varje år ges det ut många nya sällskapsspel, både för barn, vuxna och för hela familjen.

Mysiga tofflor

Tofflor är inte bara en klassisk julklapp utan de har också blivit mer populära på grund av den ökande trenden mot hemarbete och komfort i hemmet. Detta gör dem till en stark kandidat till att bli årets julklapp 2023.

De representerar den tid vi lever i, där hemmet och personlig komfort har fått en större roll. Tofflornas popularitet och försäljningssiffror, speciellt under pandemitiden, indikerar att de uppfyller kriteriet om stort försäljningsvärde eller att säljas i stort antal enheter.

Filten

Filten, särskilt i lyxigare utföranden, har blivit allt mer populär som en del av den växande trenden mot att ha det mysigt i hemmet, särskilt under kalla vintermånader. Detta gör den till en stark kandidat till att bli årets julklapp

En filt symboliserar inte bara den tid vi lever i, där fokus på hemmets komfort har ökat, utan också den ökade efterfrågan på produkter som bidrar till en mysig och avkopplande hemmiljö. Dessutom med tanke på filtar i olika prisklasser och stilar, är försäljningen i handeln sannolikt hög.

Gjutjärnsgryta

Gjutjärnsgrytan har blivit en favorit i köket på grund av hållbarhet och mångsidighet. Den representerar en trend mot att man hellre köper hållbara och kvalitativa köksredskap snarare än ”slit och släng”. Gjuthärnsgrytan är knappast någon ny produkt, men dess popularitet har väckts till liv igen under senare år.

Luftrenare

Luftrenare har blivit allt viktigare i våra hem speciellt med ökad medvetenhet om inomhusluftens kvalitet. Denna produkt representerar dagens fokus på hälsa och välbefinnande.

Dessutom, med tanke på den ökade efterfrågan under pandemin och för allmän hälsomedvetenhet, är det tydligt att luftrenare har fått ett nyväckt intresse.

Airfryer

Airfryern har blivit mycket populär som ett något hälsosammare alternativ till traditionell fritering. Den representerar dagens trend mot hälsomedveten (nåja..) matlagning och bekvämlighet i köket. Dess popularitet har skjutit i höjden nyligen vilket visar att airfyern har fått ett nyväckt intresse.

Vad tror du blir årets julklapp 2023?

Rösta - Vad tycker du borde bli årets julklapp 2023?

Se resultat

Loading ... Loading ...
[Antal röster: 0 Snittbetyg: 0]

Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu
preloader