Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Tips på julklappar till barn som har allt

Julen är tydligen barnens högtid – här hittar du utvalda roliga, bra och pedagogiska julklappstips till både stora och små barn, hårda och mjuka klappar till pojkar såväl som flickor. Om barnet ”redan har allt” rekommenderar vi en rolig upplevelse för hela familjen som äventyrsgolf eller en bioupplevelse.

Fortsätt läs...

Julklappar barn

Visar 1–60 av 262 resultat

Julklappar barn – tips på bra julklappstips till barnen

Julen är årets stora händelse för barnen. Redan i början av december börjar ögonen på de små att tindra förväntansfullt. Snart kommer jultomten och snart vankas det julklappar.

En del barn skriver önskelistor, andra är noga med att peka ut exakt vad de vill ha när de följer med i butikerna på stan eller i köpcentret.

Hårda eller mjuka julklappar?

När du ska köpa julklappar till barn kan det vara bra med en balans mellan hårda och mjuka klappar. Om barnet bara hittar mjuka klappar under granen blir han eller hon förmodligen mycket besviken

Om du bara köper hårda klappar, eller roliga julklappar med andra ord, går du miste om ett bra tillfälle att förse barnet med nödvändiga kläder och liknande.

Om du har flera barn att köpa julklappar till är det också klokt att tänka på att det bör bli rättvist mellan barnen. Annars finns risken att barnen blir avundsjuka på varandra och då kan julaftonskvällen bli lite mindre angenäm.

Leksaker i julklapp till pojkar och flickor

Alla barn älskar att få leksaker som julklappar, till och med ettåringen. Lämpliga leksaker till ettåringen kan vara lek och lär-leksaker som inte bara roar, utan också stimulerar till inlärning.

Lek och lär-leksaker är även generellt sett mycket lämpliga för barn i alla åldrar. Det gäller bara att du köper saker som passar barnets mognad.

För barn i åldrar upp till förskoleåldern kan du ha ett angenämt problem. Vill du köpa traditionella pojk- respektive flickleksaker, eller har du ett mer könsneutralt synsätt? Många flickor älskar att leka med dockor. Många pojkar älskar att leka med bilar. Men, det behöver inte vara så.

Spel och pyssel – alltid populärt

Lego och Duplo är omåttligt populära leksaker för barn i alla åldrar. Med dessa små plastbitar kan barnen ha mycket roligt. Målarsaker, kritor och liknande är också för det mesta alldeles utmärkta julklappar, både för pojkar och flickor.

Andra julklappar som kan ge upphov till stor glädje är sportartiklar. Väldigt många barn älskar att aktivera sig.

  • Ett tips är att ge bort en leksak till barnet som du själv är intresserad av – då ger du inte bara en pryl utan även av din tid så att barnet får värdefull mamma- eller pappatid då ni sparkar boll eller målar tillsammans.

För barn i skolåldern är det naturliga valet för julklappar numera ofta inom teknik – streamingtjänster, datorspel, konsolspel och liknande, detta oavsett du köper till en pojke eller en flicka.

Julklappar barn (262 st tips)
preloader