Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Så firar du novent

Fira Novent!

Efter halloween och allhelgonahelgen infinner sig för många en viss tomhet – vad ska vi fira eller göra nu? Det är väl för tidigt att julpynta när det fortfarande inte ens är december och kanske 10 plusgrader ute? Men räddningen finns – fira novent!

Precis som när George Costanzas pappa i Seinfeld hittade på en egen högtid (Festvus – for the rest of us) kan man självklart skapa egna och nya traditioner även i Sverige. Just en sådan tradition är novent.

Hur firar man Novent?

Genom att slå ihop november + advent så får man novent. Man kan nu smygstarta julen genom att börja tända mer ljus för att få det mysigt i hemmet, köpa hem sin adventskalender som man ställer fram i bokhyllan (utan att öppna då så klart) och genom juliga röda växter och blommor.

Men det bästa med novent är att det är en ny och icke-traditionell tradition så man kan helt enkelt göra som man vill! Vill man ställa in granen redan nu så gör man det (fast då förslagsvis en plastgran då en riktig knappast har kvar ett enda barr på julafton…).

Sågas av traditionalisten

Då detta är en ny tradition sågas den nya novent-traditionen inte helt otippat av Edward Blom som ju ofta tillfrågas när det handlar om traditioner och julen.

Traditioner måste ha begränsningar, annars är det ingen tradition, resonerar han i ett inslag hos Sveriges Radio. Däremot går det eventuellt att ändå smygstarta sitt julstök enligt Edward säger sig acceptera att folk sätter upp ”icke-julmässiga ljusslingor” redan i november.

Förslag på pynt och aktiviteter för novent

Novent handlar alltså om en light-version av vanligt julstök och julpyntande. Det gäller därför att smygstarta med aktiviteter och saker som:

 • Lyssna på stämningsfull julmusik från artister som Jussi Björling, Wham!, Carola och Peter Jöback (här är bra Spotify-lista)
 • Tänd levande ljus
 • Sätta upp ljusslingor i trappor, fönster, trädgårdsbuskar, staket och/eller balkong.
 • Titta på julfilmer
 • Ta på sig sin jultröja eller julpyjamas
 • Börja köpa julklappar
 • Drick julmust, ät pepparkakor och köp hem en Aladdin-ask

Saker man INTE bör göra under novent

Allt passar sig dock inte, gör inte något av följande:

 • Ta in en riktig julgran
 • Dela ut julklappar
 • Gå på julledighet
 • Äta semlor

Sista minuten julklappar 2022

Än är det inte försent att köpa julklappar 2022 och få säker leverans innan julafton. Här tipsar vi om bra butiker där du kan beställa julklappar i sista minuten. I listan nedan ser du vad som är sista datum och tid du kan kan beställa för säker leverans. Vi tipsar även om julklappar för dig som vill kunna köpa julklappar med väldigt liten marginal – på julafton.

Många butiker har olika datum beroende på leveransalternativ – det kan vara möjligt att beställa senare och få hemleverans om man t.ex. väljer Instabox eller Schenker istället för Postnord.

Julklappsbutiker och datum för beställning innan jul 2022

Här nedan hittar du utvalda julklappsbutiker och deras sista datum för säker leverans innan jul. Beställ helst med lite marginal så att minska risken att postens förseningar gör att du missar att få hem leveransen innan jul.

 • Bluebox (roliga prylar, inredningsprodukter) – beställ senast måndagen 21 december kl 14:00 för leverans innan jul
 • Coolstuff (roliga & smarta prylar) – beställ senast 21 december kl 13:00 för leverans innan jul (gäller ej t.ex. Gotland och glesbygd)
 • Gents (hudvård & rakning för honom) – beställ senast 21 december kl 12:00 för leverans innan julafton.
 • Lyko (skönhet & hudvård för henne) – beställ senast 21 december (om du kan välja leverans till Instabox).
 • Sakligheter (inredningsprylar, choklad, presenttips) – beställ senast 20 december kl 16:00 för leverans innan jul.
 • Smarta Saker (uppfinningar och smarta prylar) – har inte satt något datum men har snabb 1 – 2 arbetsdagars leveranstid.

Verkligen ute i sista minuten? Här kan du köpa även på julafton

 • Live-It upplevelser – leverans direkt via e-post, du kan beställa upplevelsen på julafton och få presentkortet skickat direkt till mottagarens e-postadress.
 • Memmo videohälsning från kändis – välj ”expressleverans” så får du din personliga videohälsning från valfri kändis inom 24 timmar. Utbudet av videohälsning med expressleverans är något mindre, men du hittar ändå profiler som Glenn Hysén, Ola-Conny, Maria Montazami, Morgan Alling, Jonna Lundell m.m.
 • Tidningskungen – ge bort tidningsprenumeration utan bindningstid, skriv eget gratulationskort när du beställer som du skriver ut så får du din julklapp direkt.
 • Upplevelse.com – beställ presentkort på upplevelser och få digitalt presentkort (PDF) att skriva ut direkt efter din beställning, även på julafton.

TÄVLING! Vinn presentkit från Orion (18+)

Nu har du chansen att vinna ett erotisk presentkit från Orion värt över 1 000 kr! Presentkitet innehåller vuxenleksaker, massageolja och erotiska tillbehör för par. Bland produkterna i presentkitet finns bl.a. rabbitvibrator till henne och penisring till honom.

tävling

För att vara med i utlottningen behöver du ta reda på svaret på följande fråga:

 1. Hur mycket är produkterna i Orions Adventskalender 2022 värda (inte samma som presentkitet)? Du hittar svaret här.
 2. Skriv en kommentar till det här inlägget med ditt svar (kommentarerna kommer vara dolda tills tävlingen är avslutad).

Se till att du anger din e-postadress korrekt då vinnaren kontaktas via mail. Ps. läs mer om Orions adventskalender i vår recension här.

Tävlingen avslutad – grattis till Marika som har vunnit presentkitet!

Recension av Orion Adventskalender

Inlägget och recensionen innehåller reklamlänkar för Orion Erotik.

Även i år kommer Orion Adventskalender i en ny och uppdaterad version med nytt erotiskt innehåll. Här får du läsa mer om Orion kalender 2022 i vår recension där vi går igenom alla produkter i kalendern och delar med oss av vilka fördelar och nackdelar vi ser med årets Orion julkalender. Du får svar på följande frågor i recensionen:

 • Nyheter i årets Orion Julkalender
 • Vad kostar adventskalendern och är det värt pengarna?
 • För vem passar Orions kalender?
 • Lista med alla fördelar och nackdelar med årets julkalender

Ny erotisk julkalender från Orion

Innehållet i Orions Adventskalender 2022 är helt nytt jämfört med föregående år även om temat är samma. Årets julkalender har en färgglad, kul och lekfull design med texten Ho Ho Ho – Horny Nights skrivit på framsidan. Likt andra vuxenkalendrar inom erotik är innehållet en blandning av sexleksaker, erotiska tillbehör, produkter för BDSM/rollspel och sexspel.

Orion adventskalender

Sexleksakerna i Orions julkalender kommer från You2Toys och är tillverkade i mjukt svart silikon med silvriga detaljer. Detta gör att de både är mjuka – men inte för mjuka – och därmed ger en ”realistisk” och skön upplevelse. Man känner att det är kvalitetsprodukter när man klämmer på dom. Hälften av innehållet i kalendern är sexleksaker och resterande del är olika erotiska tillbehör, lusthöjande gels, massageoljor och erotikspel.

För de sexleksaker som kräver batterier så medföljer detta. Batterierna är redan på plats och för att använda dem drar man bort skyddet som ser till så att batteriet inte har laddat ut. Kalendern innehåller även sexleksaker som är uppladdningsbara med USB, här medföljer laddsladd.

En mycket positivt sak med Orions julkalender är att två 50 ml flaskor med vattenbaserat glidmedel medföljer. Glidmedlet kan – och bör – användas tillsammans med alla sexleksakerna i silikon. Glidmedlet ligger dock inte bakom lucka #1, så du får öppna några boxar innan du hittar flaskorna.

Slutligen är en kul detalj är att det på baksidan av lådorna du drar ut finns det små illustrationer eller en text som fungerar som en liten ledtråd till innehållet i boxen. Här kan förslagsvis du eller din partner gissa vad boxen innehåller innan öppningen.

Vad kostar Orions Julkalender 2022?

Det totala värdet av produkterna i Orion Julkalender ligger på runt 5 800 kr enligt tillverkaren och kalendern säljs för 1 349 kr. De mest påkostade produkterna i kalendern är den uppladdningsbara vibratorn, vibrobullet, fjärrstyrda vibratorägget, lay on-vibratorn och den vibrerande penisringen.

Det är på sätt och vis svårt att ta ställning till värderingen av innehållet då inte alla produkter går att köpa. Hur värderar man t.ex. ett inspirationshäfte med sexställningar? Men priset är helt klart rimligt och kostar ungefär som en genomsnittlig sexkalender som ofta kostar mellan 1 000 – 1 500 kr.

Exklusivt! Få 15 % rabatt med vår exklusiva rabattkod: advent22nu. Du betalar då endast 1 146 kr + får fri frakt!

För vem passar Orion Julkalender 2022?

Precis som många andra sexkalendrar har Orions adventskalender mest vuxenleksaker för kvinnor. Julkalendern innehåller ett flertal vibratorer, dildos och massagestavar samt klitorisvibrator och fingervibrator. Totalt finns 12 st sexleksaker i julkalendern där de flesta är till för onani. Även om flest sexleksaker är för onani så kan de användas tillsammans med en partner. Ni kan exempelvis utföra onanin åt varandra.

För män finns det en vibrerande penisring (som kan användas som parleksak), en tight mjuk räfflad penisring samt en masturbator för onani. Penisvibratorn kan användas som parleksak då den stimulerar båda om den är på vid sex. Orions kalender har även två analpluggar, dessa är i väldigt mjukt material men bör ändå användas tillsammans med rikligt med glidmedel. Analpluggen kan användas och testas av både honom och henne.

Utöver de rena sexleksakerna finns även glidmedel, orgasmgel och massageolja i kalendern samt tillbehör som ett erotiskt kortspel (där man får välja ett av två alternativ), ett erotiskt tärningsspel som ger inspiration till aktiviter samt lite olika erotiska tillbehör som kan användas för att prova på BDSM (mjuka handbojor, piska i läderimitation, ögonbindel m.m.).

orion julkalender

Fördelar och nackdelar med Orion Adventskalender 2022

Efter att ha gått igenom Orions julkalender kommer här vår sammanfattning och några åsikter. Vi har hittat flera både positiva och negativa saker med årets julkalender.

Fördelar med Orions julkalender

 • Sexleksakerna är laddade så att de går att använda direkt
 • Batterier medföljer till de sexleksaker som behöver det
 • Vuxenleksakerna är tillverkade i mjukt skönt silikon som verkligen känns som kvalitetsprodukter.
 • 2 st flaskor med glidmedel medföljer
 • Informationen finns på flera språk (inklusive svenska)
 • Häfte med sexställningar + rekommenderad sexleksak att använda vid ställningen medföljer
 • Rimligt pris (speciellt om du använder vår kod advent22nu som ger 15 % rabatt).

Nackdelar

 • Mycket detaljerade instruktioner medföljer – dock är informationen generell och går inte igenom den specifika produkten ifråga.
 • Innehåller få parleksaker (även om penisringen kan användas som sådan)
 • Innehåller ingen onani-produkt för män

Exklusivt! Få 15 % rabatt med vår exklusiva rabattkod: advent22nu. Du betalar då endast 1 146 kr + får fri frakt!

Har du provat Orions julkalender 2022 eller har några frågor eller åsikter? Kommentera gärna här nedan!

Så får du råd med julklapparna

så får du råd med julklappar

Inför julen 2022 känner många människor oro om hur man ska ha råd med julklapparna. Det är rekordhög inflation, fortsatt krig mellan Ryssland och Ukraina, räntehöjningar och risk för att elräkningarna blir riktigt höga i höst och vinter. Hur ska man till råga på allt ha råd att köpa julklappar till barn och familj?

Av denna anledningen har vi sammanställt lite tips och förslag som kan hjälpa dig att komma undan billigare både vad gäller julklappar och julfirande, så att du kan känna lite mindre ångest och istället få en fin jul med mycket julstämning.

1) Var ute i god tid och planera

Gör inga impulsköp vad gäller julklappar. Att den 20:e december inse att man behöver köpa julklappar är sällan en god idé. Att vara ute i sista stund innebär att besluten inte är genomtänkta och julklapparna sannolikt blir dyrare än tänkt.

Planera istället redan nu (efter att du har läst klart det här inlägget) och gör en lista på vilka personer du borde köpa julklappar till, vad de sannolikt vill ha och hur mycket du kan tänka dig att lägga på julklappar.

2) Handla julklapparna under Black Friday

Under Black Friday går det att komma undan billigare och på så sätt spara pengar på julklappsinköpen. Se bara till att återigen inte göra några impulsköp – bestäm dig innan vad du vill köpa och slå sen till på Black Friday.

Tyvärr får man sällan bra pris på nya produkter, spelkonsoler eller liknande, utan det är oftast produkter som är 2 – 3 år eller äldre som det går att göra bra fynd på.

Även adventskalendrar för vuxna kan vara smart att köpa under Black Friday då de ofta reas ut till 20 – 30 %. Detta om man är villig att ta risken att favoritkalendern är slut samt att leveransen kanske kommer efter 1:a december så att man missar den magiska första lucköppningen.

3) Spara pengar på olika sätt

Ett sätt att ha råd med julklapparna är att spara pengar på olika sätt – dra ner elförbrukningen, dra ner på take away-mat och gör storkok hemma istället, förhandla ner bolåneränta, avsluta streamingtjänster du inte behöver och sälj saker du inte behöver på Blocket eller Tradera.

4) Hitta riktigt billiga julklappar

Julklappar behöver inte kosta tusentals kronor – det finns gott om riktigt bra, roliga och billiga julklappar för runt 50 – 100 kr. Vi har en lista över 50 roliga julklappar under 50 kr och tips på bra julklappar under 100 kr.

5) Ge bort saker du gjort själv

Ett sätt att ge bort gratis julklappar är att ge bort saker du gjort själv. Är du duktig på hantverk – och har tid och lust – kan du ge bort kreationer du skapat själv som grytvantar, stickade mössor, väntar och liknande.

Har du ett överskott av frukt eller bär efter sommaren kan du ge bort sylt, saft eller marmelad i glasburkar med egna etiketter. Sannolikt både uppskattat av mottagaren och för dig blir det en gratis julklapp du kan ge bort.

6) Ge bara julklappar till barnen

Då det är svåra – eller åtminstone oroliga – tider för många kan ni i familjen eller släkten komma överens om att antingen inte ge julklappar alls, bara ge till barnen eller sätta en gräns för hur mycket julklapparna får kosta. Ni kan t.ex. bestämma att ingen behöver ge julklapp för mer än 100 eller 200 kr.

De som mest uppskattar julklappar av oss är trots allt barnen – att bara ge julklappar till barnen kan vara ett bra tips inför julen 2022.

7) Köp inte julklappar på kredit

Även om det kan vara lockande att köpa nu och betala i januari eller februari så är det sällan en god idé. Har man inte råd nu är det inte säkert att man har råd sen, speciellt inte när det tillkommer ränta och avgifter.

Planera istället och drar ner på kostnaderna för julklapparna så att du har råd.

8) Köp begagnat istället för nytt

Precis som det kan vara en bra idé att sälja på Blocket och liknande för att få in extrapengar kan man även köpa julklappar på olika marknadsplatser. Du kan hitta både leksaksbilar, LEGO, cyklar, barbiedocker m.m. Om leksakerna är i gott skick eller i sin originalförpackning spelar det ingen roll för barnet att du har köpt det billigare. Dessutom bättre för miljön.

Sinful kalender – Fyra spännande nyheter!

sinful kalender

I år har Sinful släppt inte mindre än fyra nya spännande erotiska kalendrar. Utöver de ”vanliga” erotiska kalendrarna Sinful Original och Sinful Premium (som du kan läsa mer om i recensionen här) har man även gett ut en erotisk adventskalender enbart för män och en enbart för kvinnor.

Dessutom har Sinful gett ut två kalendrar med fyra luckor i en serie vid namn Four Weeks of Playful Christmas, där det bakom varje lucka finns ett litet väl utvalt kit av sexleksaker och tillbehör att prova på vid en intim stund.

Uppdaterat 2023 – Sinful har i år valt att ge ut samma erotiska kalendrar som förra året. Informationen här gäller alltså även i år (2023)!

Här går vi igenom Sinfuls julkalendrar 2023 – vilken passar dig bäst?

Erotisk julkalender för män och kvinnor

Sinful erotisk julkalender för män

Sinful erotisk julkalender för män
 • Namn: Sinful 12 Days of Christmas Adventures Julkalender för Män
 • Innehåll: Vibrerande penisring, Fjärrstyrd sexleksak, Penisvibrator m.m. Totalt 12 st sexleksaker och tillbehör för män.
 • Värde: över 2000 kr
 • Passar perfekt för singelmän
 • Inspirationshäfte medföljer

Pris: 795 kr. Finns att köpa här.

Sinful erotisk julkalender för kvinnor

Sinful erotisk julkalender för kvinnor
 • Namn: Sinful 12 Days of Christmas Adventures Julkalender för Kvinnor
 • Innehåll: Vibratorägg, Klitorisvibrator, Massagestav m.m. Totalt 12 st sexleksaker och tillbehör för kvinnor.
 • Värde: över 2000 kr
 • Passar perfekt för singelkvinnor
 • Inspirationshäfte medföljer

Pris: 795 kr. Finns att köpa här.

Erotiska julkalendrar för par

Julkalendrarna ovan passar egentligen bäst att köpa till sig själv – då de främst är anpassade för onani. Har man däremot en partner man vill använda vuxenleksakerna tillsammans med har Sinful två kalendrar som passar bättre i serien Four Weeks of Playful Christmas.

Bakom varje lucka finns en uppsättning vuxenleksaker och erotiska spel och tillbehör för intima stunder tillsammans. Dels finns den ”vanliga” kalendern vid namn Deluxe och den mer påkostade varianten Premium.

Erotisk Kalender för par

 • Namn: Sinful Four Weeks of Playful Christmas Deluxe Julkalender
 • Innehåll: Massagestav, Vibratorägg, Vibrerande penisring, Fjärrstyrd sexleksak m.m. Totalt 14 olika sexleksaker för par och erotiska tillbehör.
 • Värde: över 3800 kr.
 • Perfekt julkalender för par, innehåller produkter för både honom och henne
 • Snyggt designad julkalender i svart och silver där sexleksakerna går i samma färgtoner.
 • Inspirationshäfte medföljer

Pris: 1 395 kr. Finns att köpa här.

Erotisk Premium Kalender för par

 • Namn: Sinful Four Weeks of Playful Christmas Premium Julkalender
 • Innehåll: Geishakulor, Ögonbindel, Vibrerande penisvibrator (för honom), Piska i läderimitation, Klitorisvibrator m.m. Totalt 14 olika sexleksaker för par och erotiska tillbehör.
 • Värde: över 5600 kr.
 • Perfekt julkalender för par som redan testat sexkalendrar tidigare och nu vill ha en mer påkostad/avancerad variant
 • Premiumkalender i svart och guld, både själva kalendern i sig samt sexleksakerna.
 • Inspirationshäfte medföljer

Pris: 2 495 kr. Finns att köpa här.

Vilken Sinful kalender ska jag välja?

Är du singel man eller kvinna rekommenderar vi Sinful erotisk julkalender för män alternativt Sinful erotisk julkalender för kvinnor. Dessa innehåller i princip bara produkter för onani att använda själv på egen hand.

innehåll i sinful julkalender

Har man däremot en partner – oavsett om det är man, fru, pojkvän eller flickvän – passar Sinful Four Weeks of Playful Christmas perfekt. Till skillnad från många vanliga adventskalendrar med 24 luckor har de här ”bara” 4 – men det är inte bara fyra produkter bakom luckorna utan flera. Totalt innehåller kalendrarna 14 vuxenleksaker och olika tillbehör.

Vuxenprodukterna i Four Weeks of Playful Christmas innehåller både onaniprodukter och sexleksaker man kan använda tillsammans, t.ex. parvibrator som stimulerar båda eller produkter för lättare bondage och bdsm.

Har du/ni sen tidigare erfarenhet av erotiska julkalendrar kan du med fördel välja den mer påkostade Premium-varianten som innehåller lite mer kvalitetsprodukter. Det kan exempelvis handla om att sexleksaken har en inbyggd motor istället för en lite enklare bulletvibrator.

Glöm inte att köpa till glidmedel för sexleksaker (vattenbaserat) om du inte redan har det. För många av sexleksakerna rekommenderas det att använda glidmedel till för en skönare upplevelse.

Du hittar alla Sinfuls kalendrar 2023 här.

Cloetta Juleskum 2022

En av årets viktigaste nyheter har nyligen tillkännagetts – nämligen vilken som blir årets smak på JuleSkum. Inget skumt godis är väl så förknippat med julen som Cloetta Juleskum, och varje år lanserar Cloetta nya smaker i kombination med det klassiska originalet.

juleskum cola

Årets juleskum 2022 blir med smak av Cola. Inte kola med K utan med C som i Cola-drycken. Juleskum har kommit i nya smaker i över 10 års tid nu – vissa smaker har blivit succéer, andra har varit mindre lyckade. Men man måste ju ändå testa…

Juleskum Cola kommer ut i butiker runt om i landet från vecka 36 och framåt.

Årets julkalender 2022 i SVT – Kronprinsen som försvann

Årets julkalender 2022 i SVT - Kronprinsen som försvann

Årets Julkalender som sänds i SVT – Kronprinsen som försvann – är en spännande historisk vintersaga för både vuxna och barn som utspelar sig i en svunnen tid. Julkalendern är, enligt SVT, en Disney-inspirerad saga, just eftersom inspirationen kommer från gamla Disney-filmer och andra klassiska sagor om kungar, drottningar, prinsar och prinsessor.

Berättelsen om Kronprinsen som försvann handlar om två barn som vuxit upp i helt olika världar men trots det möts och får vara med om fantastiska äventyr tillsammans. Det är när kronprinsen Carl Wilhelm flyr det kungliga slottet i samband med drottningens Lovisas försvinnande som Carl träffar på den ”vanliga” fattiga flickan Hilda.

Hilda hjälper honom att gå under jorden som den barnhemsbarnet Ville och lär honom allt om hur man klarar det tuffa livet som fattig i 1700-talets Sverige. Kvar på slottet finns Kronprinsens vän narren och sagan handlar dels om att rentvå prinsen från misstankarna om att det är han som har kidnappat drottningen och ta tillbaka den rättmätiga tronen.

Regisserad av Tord Danielsson

Tord Danielsson, som regisserat Kronprinsen som försvann, ligger även bakom SVT:s julkalender 2017 Jakten på tidskristallen. Bland skådespelarna i årets julkalender hittar vi bl.a. Maria Lundqvist som spelar farmor Nanni. Inspelningen sker dels i Stockholm samt på Gotland, där de flesta utomhusscenerna spelas in.

Kronprinsen som försvann – roller & skådespelare

 • Xavier Canca-Englund – Carl Wilhelm Gyllencrona (prinsen)
 • Kerstin Linden – Hilda
 • Maria Lundqvist – Farmor Nanni
 • Alva Bratt – Augustina
 • Sissela Kyle
 • Sissela Benn
 • Dag Malmberg
 • Happy Jankell
 • Dilan Gwyn
 • Arvin Kananian
 • Anton Lundqvist
 • Christoffer Nordenrot
 • Joel Spira
 • Magnus Sundberg

Recension av Sinful Deluxe Julkalender

Inlägget och recensionen innehåller reklamlänkar för Sinful.

sinful deluxe julkalender

Sinful är en vuxenbutik som under de senaste åren gett ut en egen julkalender med vuxenprodukter för par. I år har man dels gett ut en lite billigare kalender vid namn Classic samt en mer påkostad variant som man kallar för Deluxe.

Vi har testat årets Sinful Deluxe Julkalender så att du kan få reda på mer om innehållet och läsa vad vi tycker kalendern har för fördelar och nackdelar.

Sinfuls julkalendrar är erotiska julkalendrar med vuxenleksaker, tillbehör och spel som är framtagna främst för par. Produkterna i kalendern är alltså sexleksaker som både kan användas på egen hand (finns både för honom samt för henne) och parleksaker som är till för att experimentera med tillsammans för att få uppleva nya sätt att bli stimulerad på.

Vad innehåller Sinful Deluxe Julkalender?

Vi vill inte avslöja hela innehållet – man får ju trots allt hålla lite på traditionen att inte öppna luckorna i sin julkalender innan 1:a december – men här får du en liten sneak peak på vilka spännande produkter som väntar bakom luckorna.

Ett urval av produkterna du hittar i årets
Sinful Deluxe Julkalender. (Bild: Hittajulklappar.nu)
 • Amawin Limited Edition Wavy Vibrator. Det här är en vågad vibrator på flera sätt. Tillverkad i mjukt skönt silikon med en ”vågig” struktur där räfflorna gör att den känns mer. Vibratorn har flera vibrationslägen som man växlar mellan genom att trycka på knappen. För att starta eller stänga av vibratorn håller man inne knappen någon sekund.
 • Obaie Blindfold. Justerbar ögonmask med mjukt tyg. Ett spännande tillbehör som kopplar bort ett sinne för att samtidigt förstärka andra. Med ögonmasken kan du låta din partner ta över kontrollen.
 • Sinful Laddningsbar Bullet Vibrator. En liten – men mycket kraftfull – vibrator. Denna vibratorn är en central del av julkalendern då den används tillsammans med många andra vuxenleksaker i kalendern.
 • Sinful Teaser for Two Sleeve. Parvibrator som både kan användas som klitorisvibrator men även kan användas för att massera många andra erogena zoner. Även denna sexleksaken används tillsammans med bulletvibratorn.
 • Sinful Jewel Metal Butt Plug. En liten lyxig guldfärgad buttplugg med diamant som stopp.
 • Sinful Egg Sleeve & Fjärrkontroll. Fodral för att lägga i bulletvibratorn i och på så sätt få den att bli till en äggvibrator att föra in. Denna kan sen fjärrstyras med fjärrkontrollen så att en partner kan sköta vibrationerna från distans.

Utöver alla produkter så medföljer en broschyr som går igenom lucka för lucka hur produkterna ska användas och lite tips. (Listan med produkter ovan är vad du hittar i Sinfuls kalender 2021)

Köp årets Sinful Deluxe Julkalender 2022 här (Pris: 1 595 kr, värde över 5 900 kr) – just nu 100 kr rabatt

Vad är nytt i Sinful julkalender 2022?

Precis som föregående år har Sinful i år en enklare (Original) julkalender och en mer exklusiv variant (Premium). Här nedan går vi igenom innehållet och kort vad som skiljer julkalendrarna åt.

Sinful Original Julkalender 2022

Sinful Original Julkalender 2022
Sinful Premium Julkalender 2022 i silver och svart
 • Innehåller vuxenprodukter värda ca 3 400 kr
 • Vuxenleksaker som passar de flesta (både singlar, par)
 • Nytt innehåll jämfört med föregående år
 • Innehåller både sexleksaker, erotiska spel och sexiga accessoarer

Köp Sinful Original Julkalender här (895 kr)

Sinful Premium Julkalender 2022

Sinful Premium Julkalender 2022
Sinful Premium Julkalender 2022 i snygg elegant svart och guldig design
 • Innehåller vuxenprodukter värda ca 5 900 kr (1 000 kr mer än förra året)
 • Perfekt sexkalender för dig som redan köpt Sinful Original tidigare
 • Nytt innehåll jämfört med föregående år
 • Mer påkostade vuxenleksaker jämfört med Sinful Original

Köp Sinful Premium Julkalender här (1595 kr)

Bland produkterna i 2022 års Sinful Original Julkalender finns bl.a. vibrerande ägg med fjärrkontroll, vibrerande parvibrator, klitorisvibrator, analplugg och tickler.

Sinful Premium Julkalender innehåller 2022 produkter värda nästan 6 000 kr. Bakom luckorna i kalendern finns bl.a. en premium massagestav, buttplug i guldig design, handklovar för att prova på lite BDSM och tickler (för att kittla sin partner).

Vilken Sinful julkalender ska jag välja?

Även om innehållet är helt nytt jämfört med tidigare års kalendrar (alla produkter är nya) så återkommer vissa typer av produkter. Därför rekommenderar vi att om du har köpt Sinful Original innan nu istället köper Sinful Deluxe så att du får prova på andra typer av vuxenleksaker.

Har du redan flera Sinful julkalendrar kan du även överväga att titta in de andra erotikkalendrarna som finns.

Omdöme, recension & test av Sinful Julkalender

En av alla parleksaker i kalendern

Efter att ha testat Sinful Deluxe Julkalender kommer här några tankar:

Sinful Deluxe Julkalender är en mycket påkostad adventskalender vilket märks på produkterna. Det är inga billiga ”plast-produkter” utan produkterna håller hög kvalitet och är tillverkade i silikon, ABS-plast och andra material som är lämpade för just vuxenleksaker som ska ha hudkontakt.

Många sexleksaker i julkalendern

Adventskalendern innehåller en stor andel sexleksaker – hela 16 st – och har inte lika mycket så kallade ”utfyllnadsprodukter” som vissa andra konkurrerande vuxenkalendrar har. Vissa erotikkalendrar har lite väl mycket produkter i stil med tärningsspel, rep, sidenband m.m.

Det är i sig inget inget fel med att en kalender har även det – det har ju även Sinful Deluxe – men vi tycker att fokus bör ligga på just vuxenleksaker som olika vibratorer, penisringar, vibratorägg m.m. och inte allt för många enkla produkter.

En erotikkalender med en röd tråd

Sinful Deluxe är en julkalender som har ett väldigt genomtänkt innehåll. Med ett genomtänkt innehåll menar vi att den finns en röd tråd där man inte bara har tagit med slumpmässiga produkter utan det finns en tanke vad gäller innehållet.

Ett bra exempel på det är bullet-vibratorn som kan användas tillsammans med många andra produkter i kalendern (penisring, äggvibrator, parvibrator). Du kommer även hitta en fjärrkontroll i kalendern så att många av sexleksakerna därmed blir fjärrstyrda.

Innehållet har även en snygg enhetligt design där både själva julkalendern i sig och produkterna kommer i svart och guld.

Tips! Vi rekommenderar att du köper till vattenbaserat glidmedel här till din kalender. Det kostar från ca 50 kr och gör användningen av produkterna både roligare och enklare. Anledningen till att glidmedlet ska vara just vattenbaserat är för att många av produkterna är i silikon, om glidmedlet är silikonbaserat kan det skada ytan på dem.

Det negativa med Sinfuls julkalender

En negativ sak med julkalendern är att alla vibratorer (utom en eller två, som är batteridrivna) är laddningsbara och därmed måste laddas först innan användning. En spontan lucköppning kan alltså innebära att man inte kan använda sexleksaken direkt utan den behöver laddas först.

Med detta sagt så är det ändå helt klart ändå positivt att sexleksakerna är laddningsbara, det är väldigt mycket smidigare att kunna ladda med USB-sladd än att behöva byta batterier. Produkterna i Sinfuls julkalender laddas både med ”vanlig” USB-sladd samt med magnetisk koppling.

Broschyren som medföljer skulle även ibland kunna vara mer pedagogisk, exempelvis med illustrationer som tydligare visar hur vissa produkter ska användas.

Sinful broschyr
Broschyr med beskrivning och tips

Sammanfattning – Sinful kalender köpvärd eller ej?

Sinful Deluxe Julkalender är helt klart en av årets bästa och mest prisvärda erotiska julkalendrar och har ett innehåll som passar både för honom, henne och för par. Att ge bort denna kalendern till sin pojkvän, flickvän, man eller fru kommer nästan garanterat bli en uppskattad gåva och föra er närmare varandra.

Priset på årets Deluxe-kalender är något högt (1 695 kr), men produkterna hade kostat närmare 5 000 kr att köpa separat så priset är helt klart motiverat. Har man aldrig testat en erotisk kalender tidigare, och känner sig allmänt osäker på området, kan man istället välja Classic-varianten som är snäppet billigare (995 kr).

Köp årets Sinful Deluxe Julkalender här (1 595 kr – just nu 100 kr rabatt) innan den tar slut, förra årets julkalender blev slutsåld innan december.

Skillnaden mellan Standard vs Deluxe är dels värdet av produkterna samt att Deluxe innehåller premiumprodukter från även andra tillverkare som Mr Membr (sexleksaker för honom), Amaysin (vibratorer) och Obaie (soft bondage). Läs mer om skillnaderna mellan kalendrarna här.

TÄVLING – Vinn Sinful erotiska julkalender!

I samarbete med Sinful tävlar vi nu ut deras adventskalender Sinful Classic Julkalender med 24 spännande vuxenleksaker till både honom, henne och par. En mycket populär sexkalender som ofta blir slutsåld tidigt, du kan läsa recension av Sinfuls kalender här.

Att vara med och tävla är mycket enkelt:

 1. Klicka dig vidare till kalendern här och ta reda på vad produkterna i årets julkalender är värda (inte vad den kostar)
 2. Skriv svaret i en kommentar till det här inlägget.

Tävlingen pågår t.o.m. söndag 14:e november då vi utser en vinnare. Se till att du anger en korrekt e-postadress. Tävlingen pågår även på Facebook, en vinnare dras av alla bidrag. Tävlar du på båda ställena har du dubbelt så stora vinstchanser.

Uppdaterat: Vinnaren av Sinful-kalendern är Karin E – Grattis, du har blivit kontaktad!

preloader