Jultröja dam

jultröja damPå julen och julafton vill man ofta vara fint och juligt klädd, vi rekommenderar då en jultröja dam. Jultröjan kallas ofta för ful jultröja – men vad som är fint eller fult ligger ju i betraktarens öga. Vissa tycker jultröjor är gräsligt fula, andra att de är moderiktigt snygga. Vi tycker att dom är fulsnygga – både fula och snygga. Här har vi valt ut just sådana jultröjor till tjejer och kvinnor.

I vår sammanställning här nedan har vi valt ut både fula ”tacky” uppseendeväckande stickade jultröjor till dam (eller i unisex-modeller som även passar dam) tillverkade i skönt och mjukt material. Tröjorna som får farmor att tycka att julafton var bättre förr och få kollegorna att sätta kaffet i vrångstrupen när du bär dem på jobbet. Vi har allt från billiga jultröjor till dam från bara runt 200 kr till kvalitetströjor med LED-belysning och 3D-effekter.

Tips! Många jultröjor till dam finns i ganska små upplagor – så hittar du en jultröja du verkligen vill ha är en bra idé att inte vänta för länge.
Du hittar vår lista över jultröjor till herrar här.

Våra favoriter bland 2019 års fula och roliga jultröjor till dam

Rudolf Jultröja (dam)

rudolf jultröja dam

Fin jultröja med en glad renen Rudolf på med sin stora röda mule. Obs: storleken på denna tröjan utgår ifrån herr-storlekar, så välj en storlek mindre för att tröjan ska passa dam bättre.
Pris: 499 kr. Finns att köpa här.

Gävlebocken jultröja LED-belysning (dam)

gävlebocken jultröja dam

Rolig jultröja med motiv av en brinnande Gävlebock och texten ”On fire since 1966”. Tröjan har 12 LED-lampor som ger den visuella effekten av att julbocken brinner. En riktigt het jultröja.
Pris: 594 kr. Finns att köpa här.

I’m Sexy and I Snow It jultröja (dam)

Rolig jultröja med texten ”I’m sexy and I snow it” och en cool snögubbe med hela 12 blinkande LED-lampor i julgransbelysningen som hänger på snögubben. Stickad jultröja i garn vilket gör att tröjan blir mjuk och skön. Storlekar: XS – 4XL (dam-storlekar).
Pris: 594 kr. Finns att köpa här.

Klassisk jultröja i rött & vitt (dam)

Snygg klassisk stickad jultröja till dam i vitt med röda detaljer som snöflingor, hjärtan och renar. Finns i damstorlekarna S/M – XXXL.
Pris: 299 kr. Finns att köpa här.

Snögubbe med 3d-detaljer (dam)

jultröja snögubbe 3d

Riktigt söt stickad jultröja i dam-modell med motiv av en snögubbe med utstickande detaljer som en virkad morotsnäsa, knappar till ögon och en riktig rosett.
Pris: 424 kr. Finns att köpa här.

Jultröja rudolf med röda mulen (dam)


Jultröja som föreställer en söt Rudolf med röda mulen. Mulen är en garnboll som sticker ut som en 3d-effekt från tröjan. Finns i damstorlekarna S/M – M/L.
Pris: 299 kr. Finns att köpa här.

Pikachu jultröja (dam)

Söt och gullig jultröja med Pikachu Pokémon. Stickad jultröja i 50% bomull och 50 % polyester. Unisex-modeller som även passar dam.
Pris: 284 kr. Finna att köpa här.

Trio med fula stickade jultröjor till dam

Tre riktigt gräsliga och fula jultröjor, alla tröjorna är i unisex-modeller som passar dam.
Pris: 399 kr. Finns att köpa här.

Jultröja med pälsbollar som knappar (dam)

jultröja tomte 3d

Fulsnygg tomte på en med garnbollar som knappar på tomtekostymen. Unisex-modeller som passar både herr och dam, som du kan se på bilden.
Pris: 299 kr. Finns att köpa här.

Svart stickad jultröja med Rudolf (dam)

Ful-snygg jultröja som föreställer renen Rudolf med sina vita horn, muntra leende och sin stora överdimensionerade röda mule. Finns i dam-storlekarna: S/M – M/L.
Pris: 289 kr. Finns att köpa här.

Crazy Xmas Sweater (dam)

crazy christmas jultröja dam

Galen jultröja som har allt en ful jultröja bör ha. Unisex-modell som passar dam.
Pris: 229 kr. Finns att köpa här.


Att tänka på när du köper jultröja till dam

ful jultröja till damNär du köper din jultröja till dam via HittaJulklappar.nu så får du både snabb leverans och minst 14 dagars ångerrätt. Detta då vi endast samarbetar med svenska etablerade nätbutiker med bra omdömen.

Det går självklart även att beställa sin jultröja från utlandet men räkna då med längre leveranstid, högre fraktavgifter, eventuella tullavgifter. Du har heller inte samma konsumentskydd som du handlar från en svensk butik. Om du exempelvis vill byta eller skicka tillbaka din tröja kan det bli problem eller en kostsam historia.

  • Många jultröjor kommer bara i små upplagor som säljs under ett antal månader innan julen, sen är det försent. Hittar du en jultröja du vill ha, vänta då inte för länge med att köpa eftersom den kanske försvinner från sortimentet.
  • Jultröjor till dam finns även att köpa hos stora klädkedjor som H&M, Zalando, Kappahl, Lindex, Cubus, Ellos, Vero Moda och Åhlens.
  • Du hittar fler jultröjor till dam på Jultröjor.se, de har över 80 jultröjor i dam-modeller att välja mellan.
  • En hel del modeller på jultröjor är tillverkade i herr-modeller, de är dock trots detta att betrakta som unisex då passformen inte är så jätteviktig för jultröjorna. Om du är osäker, se måttlistan för att ta reda på att modellen ändå passar till dam.
  • Det kan ofta vara en bra idé att välja en storlek mindre om tröjan är en herr-modell, så om din storlek är S, kan det vara vettigt att välja M.
  • Passa på att köpa när det är REA på jultröjor – ju närmare jul vi kommer desto mer angelägnare blir butikerna av att sälja av sitt sortiment av jultröjor de har kvar. Du kan garanterat hitta bra erbjudanden på jultröjor till damer under Black Friday och under mellandagarna.
  • Du kan även hitta jultröjor från Amazon här i listan, då tillkommer en lite högre frakt och längre leveranstid. Det har vi isåfall informerat om.

Jultröjan – ett otrendigt plagg som blivit trendigt

För några årtionden sen så var jultröjan ett otrendigt plagg som någon äldre farbror med noll koll dök upp med på julafton. Nu är det snarare tvärtom. Jultröjan har helt plötsligt blivit inne och allt fler bär sina jultröjor med stolthet under julen.

Trenden kommer – som vanligt – från USA där den även har förärats med en inofficiell högtidsdag – National Ugly Christmas Day – som firas den 21:e december då alla bör trä på sig sina fula jultröjor, oavsett om man befinner sig på jobbet eller hemma.

Från början startade trenden med roliga jultröjor antagligen som ett skämt och ironiskt statement, men nu på senare år har tröjan blivit ny rolig och folklig tradition. Det otrendiga har blivit trendigt. Nu är det helt plötsligt mycket mer sannolikt att en influencer bär en jultröja än att en äldre släkting gör det.

[Antal röster: 0 Snittbetyg: 0]

Artikeln senast uppdaterad

Vad tycker du?

hit counter
preloader