Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Fula - och snygga - jultröjor till henne

På julen och julafton vill man ofta vara fint och juligt klädd, vi rekommenderar då en jultröja dam. Jultröjan kallas ofta för ful jultröja – men vad som är fint eller fult ligger ju i betraktarens öga. Vissa tycker jultröjor är gräsligt fula, andra att de är moderiktigt snygga. Vi tycker att dom är fulsnygga – både fula och snygga. Här har vi valt ut just sådana jultröjor till tjejer och kvinnor.

Fortsätt läs...

Jultröja dam

Visar 1–60 av 82 resultat

Fina och fula jultröjor till henne

I vår sammanställning här nedan har vi valt ut både fula ”tacky” uppseendeväckande stickade jultröjor till dam (eller i unisex-modeller som även passar dam) tillverkade i skönt och mjukt material.

Tröjorna som får farmor att tycka att julafton var bättre förr och få kollegorna att sätta kaffet i vrångstrupen när du bär dem på jobbet. Vi har allt från billiga jultröjor till dam från bara runt 200 kr till kvalitetströjor med LED-belysning och 3D-effekter.

Att tänka på när du köper jultröja till dam

ful jultröja till dam

När du köper din jultröja till dam via HittaJulklappar.nu så får du både snabb leverans och minst 14 dagars ångerrätt. Detta då vi endast samarbetar med svenska etablerade nätbutiker med bra omdömen.

Det går självklart även att beställa sin jultröja från utlandet men räkna då med längre leveranstid, högre fraktavgifter, eventuella tullavgifter. Du har heller inte samma konsumentskydd som du handlar från en svensk butik. Om du exempelvis vill byta eller skicka tillbaka din tröja kan det bli problem eller en kostsam historia.

  • Många jultröjor kommer bara i små upplagor som säljs under ett antal månader innan julen, sen är det försent. Hittar du en jultröja du vill ha, vänta då inte för länge med att köpa eftersom den kanske försvinner från sortimentet.
  • Jultröjor till dam finns även att köpa hos stora klädkedjor som H&M, Zalando, Kappahl, Lindex, Cubus, Ellos, Vero Moda och Åhlens.
  • Du hittar fler jultröjor till dam på Jultröjor.se, där finns över 80 jultröjor i dam-modeller att välja mellan.
  • En hel del modeller på jultröjor är tillverkade i herr-modeller, de är dock trots detta att betrakta som unisex då passformen inte är så jätteviktig för jultröjorna. Om du är osäker, se måttlistan för att ta reda på att modellen ändå passar till dam.
  • Det kan ofta vara en bra idé att välja en storlek mindre om tröjan är en herr-modell, så om din storlek är S, kan det vara vettigt att välja M.
  • Passa på att köpa när det är REA på jultröjor – ju närmare jul vi kommer desto mer angelägnare blir butikerna av att sälja av sitt sortiment av jultröjor de har kvar. Du kan garanterat hitta bra erbjudanden på jultröjor till damer under Black Friday och under mellandagarna.
  • Du kan även hitta jultröjor från Amazon här i listan, då tillkommer en lite högre frakt och längre leveranstid. Det har vi isåfall informerat om.

Jultröjan – ett otrendigt plagg som blivit trendigt

För några årtionden sen så var jultröjan ett otrendigt plagg som någon äldre farbror med noll koll dök upp med på julafton. Nu är det snarare tvärtom. Jultröjan har helt plötsligt blivit inne och allt fler bär sina jultröjor med stolthet under julen.

Trenden kommer – som vanligt – från USA där den även har förärats med en inofficiell högtidsdag – National Ugly Christmas Day – som firas den 21:e december då alla bör trä på sig sina fula jultröjor, oavsett om man befinner sig på jobbet eller hemma.

Från början startade trenden med roliga jultröjor antagligen som ett skämt och ironiskt statement, men nu på senare år har tröjan blivit ny rolig och folklig tradition. Det otrendiga har blivit trendigt. Nu är det helt plötsligt mycket mer sannolikt att en influencer bär en jultröja än att en äldre släkting gör det.

Jultröja dam (82 st tips)
preloader