Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Årets julklapp 2020

Årets julklapp 2020 har blivit utsett till stormköket. Motiveringen från HUI lyder:

Till följd av coronakrisen har utomhustrenden accelererat kraftigt och besöken på vandringsleder och fjälltoppar har slagit nya rekord – trots en mycket begränsad turism från utlandet. Semestern blev till svemester och restaurangmåltider med vin ersattes med stormköksmiddag och termoskaffe. 2020 var året då svenskarna återupptäckte den svenska naturen och stormköket representerar därför den, på många sätt märkliga, tid vi lever i.

Önskar du dig ett stormkök i julklapp?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Vi kan se i Google Trends att intresset för stormkök har ökat i år, framför allt under sommaren då många var lediga och sannolikt tog sig ut i naturen i större utsträckning än vanligt. Tillsammans med tält, sovsäcker och annan campingutrustning ingår då ett stormkök.

På hittajulklappar.nu är vi tveksamma till om det kommer ligga många stormkök inslagna under granen. Det är kanske inte en julklapp som många önskar sig utan snarare en samhällstrend.

Istället för stormkök som årets julklapp kommer här våra alternativa förslag på årets julklapp 2020:

Krislåda från Röda Korset

Anders Tegnell poster

Massagepistol


Tidigare spekulationer om vad årets julklapp 2020 skulle bli

Julafton 2020 kommer sannolikt att bli en lite annorlunda tillställning med tanke på corona-pandemin. Att träffas släkt och vänner kommer kanske inte att gå på samma sätt som vi är vana vid. Men vissa saker kommer inte ändras – Kalle Ankas Jul kommer sändas på julafton och vi kommer ge varandra julklappar – på ett eller annat sätt.

Och precis som vanligt kommer HUI utse årets julklapp i november. Årets julklapp 2020 kommer sannolikt att vara präglad av det här corona-året och här kommer Hittajulklappar.nu’s spekulationer om vad årets julklapp i år kommer att bli.

Årets julklapp 2020?

Vad tror du blir årets julklapp 2020?

  • Padelrack & utrustning (24%, 35 röster)
  • Brädspel & sällskapsspel (21%, 31 röster)
  • Munskyddet (20%, 30 röster)
  • Massagepistolen (11%, 16 röster)
  • Tygkassen (9%, 13 röster)
  • Erotiska vuxenleksaker (8%, 12 röster)
  • Något annat (kommentera!) (5%, 7 röster)
  • Handledsväskan (1%, 2 röster)
  • Anders Tegnell poster (1%, 1 röster)
  • Resor & upplevelser (0%, 0 röster)

Totalt antal röster: 147

Loading ... Loading ...

Här hittar Hittajulklappar.nu vad årets julklapp 2020 kommer bli – när julklappen är utsedd uppdaterar vi artikeln om det.

Padel – årets sport 2020?

Ingen har väl missat det stora padelintresset 2020. Det verkar ibland som att precis alla spelar padel i år och peak padel kan väl tänkas vara ombyggnaden av Globel till en padelhall med 14 banor.

Även andra sport- och motionsformer har haft ett uppsving under året, både löpning, cykling och andra former av träning som kan bedrivas utomhus har varit populära. Men ingen träningsform är ny på samma sätt som padeltennis.

Flera nya e-butiker som enbart specialiserat sig på padelutrustning har öppnat upp under åren. Vill du ge bort ett padelrack eller padelkläder så har både Rocket Padel och Padelspecialisten ett brett utbud.

Brädspel & familjespel – för umgänge i karantäntider

Då året 2020 har varit präglat av mer eller mindre frivillig karantän har det inneburit mer tid att umgås inom familjen och inom den närmsta vänkretsen.

Och vad gör man då? Utöver att slösurfa och kolla på tv-serier så är brädspel och familjespel en trevlig umgängesform och även en tänkbar kandidat till årets julklapp 2020.

Tips! Som en ironisk (?) julklapp skulle man kunna ge bort det klassiska biljardliknande coronaspelet, eller couronne som det ju egentligen heter.

corona spel

Massagepistolen

Precis som att padel är en sport som fått ett uppsving under året så är massagepistolen något nytt inom träningsutrustning, återhämtning och rehab som blivit populär under året.

Massagepistolen vibrerar med 2000 – 3000 slag per minut vilket ger skön stimulans för trötta muskler. Precis som vid massage så ökas blodtillförseln på området som behandlas vilket gör att muskler och leder lättare kan återhämta sig.

Den massagepistolen som fått flera bäst-i-test utmärkelser under året är Flowgun Go!s massagepistol från svenska Flowlife.

Flowgun massagepistol

Munskyddet

Att munskyddet skulle bli en kandidat till årets julklapp 2020 hade nog ytterst få personer förutspått under 2019…

Flera länder rekommenderar munskydd för att minska risken att sprida covid-19, Sverige har hittills valt en annan väg. Många människor har ändå valt att bära munskydd i exempelvis kollektivtrafiken och när man rör sig bland folk.

Att få tag på munskydd med hög säkerhetklass (FFP3) är ofta svårt, man får ofta nöja sig med munskydd av lägre skyddsklass eller tygskydd som detta munskydd från XD Design.

Anders Tegnell Poster

Älskad och hatad – men framför allt omtalad – Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell. Kan en pop art-poster med Anders Tegnell med det viktiga budskapet ”Tvätta händerna” bli årets julklapp 2020? Tveksamt, men det är definitivt en minnesvärd julklapp från året 2020.

Anders Tegnell-postern går att köpa hos Peace of Home och kostar från 179 kr.

Tygkassen – årets julklapp 2020?

Även om större delen av 2020 präglats av covid-19 så får man inte glömma att innan coronaviruset och Anders Tegnell stod i centrum för det mesta i nyhetsrapporteringen så var det i början av året heta diskussioner om plastpåseskatten och att plastpåsar numera kostar 6 – 7 kr stycket.

Ett sätt att komma runt detta – och samtidigt agera på ett miljömedvetet och klimatsmart sätt – är att använda tygkassar och andra flergångspåsar.

Utbudet av tygkassar har ökat under senare år. Från tråkiga reklam-tygkassar från Bokmässan så finns nu möjligheten att designa sin egen tygkasse eller köpa en tygkasse med snygg design. Nedan några exempel på tygkassar från Designtorget för alla Stockholm, Göteborg och Malmö lokalpatrioter.

tygkassen - årets julklapp 2020?

Erotiska vuxenleksaker för par

Då karantäntiden gjort att man har fått umgås mer i familjen har även sexleksaker blivit mer populära under 2020. Många har köpt en erotisk adventskalender till sin pojkvän eller flickvän och vi tror nog att en hel del hårda paket med barnförbjudet innehåll kommer ligga under granarna på julafton.

vuxenleksaker som årets julklapp 2020

Ljus Stake

Angående vuxenprodukter så blev i år den den här julljusstaken med de vise männen och Jesusbarnet viral. Anledningen är att ljusen helt enkelt kan se ut som något helt annat.

ljusstake krubba

På Instagram skrev användaren argabibliotekstanten ”här var det någon som tog ta fram staken mer bokstavligt”.

Ljusstaken med stakarna blir sannolikt inte årets julklapp 2020. Men det blir åtminstone årets mest uppmärksammade ljusstake.

Vill du köpa den virala ljusstaken så finns den fortfarande att köpa hos Lampgallerian och kostar 499 kr.

Handledsväska i herr-modell

Även om året har präglats av corona så har det även hänt andra händelser. Åklagaren Krister Petersson presenterade Stig Engström som skäligen misstänkt för mordet på Olof Palme. Då Stig är avliden har han ingen chans att försvara sig och beskedet har mött mycket kritik. Stig Enströms handledsväska där han påstods bära mordvapnet ser du på bilden nedan.

Resor och upplevelser

Även om det kan vara svårt att resa och göra saker tillsammans kan man ju ändå tänka sig att läget kommer bli bättre och bättre framöver.

Att boka in en upplevelse flera månader eller kanske rentav år framöver kan vara något roligt att se fram emot.

Kommentera – Vad tror du blir årets julklapp 2020?

[Antal röster: 2 Snittbetyg: 5]

Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu
preloader