Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Cramer Cramar om julen – En kulturtants julfunderingar

Charlie Cramer driver julbloggen Cramer Cramar om julen där hon delar med sig av ”en kulturtants julfunderingar”.

Berätta lite kort om dig själv för hittajulklappar.nu’s besökare. Hur kommer det sig att du började blogga om julen?

julkulturcramarCharlie Cramer heter jag, nybliven 30 åring som bor på landet utanför Habo, Västergötland. Jag och min man Mr T bor i ett torp som vi kallar #Korpet.

Jag började julblogga november 2013 när jag tillslut insåg att jag älskar julen så mycket så jag vill vara en del i den underbara julbloggsvärlden! Det är verkligen ett av mina bästa beslut i livet.

Vad är det roligast att skriva om?

Det roligaste att skriva om är sånt som har lite annorlunda vinkel, som min kärlek till Grynkorv eller min pappa som är jultomten.

Hur får du inspiration till dina blogginlägg?

Inspiration till mina inlägg får jag på olika sätt, nått jag ser eller ett företag som jag upptäcker. I samtal med kompisar. Jag skulle vilja säga att det tyvärr bara är en tredjedel som faktist blir inlägg tillslut.

Följer du andra julbloggar? Någon speciell du vill tipsa om i så fall?

Jag har koll på de flesta julbloggarna, skannar igenom och läser ikapp. Men följer ordentligt är det kanske 7-10 stycken. Sveriges absolut bästa julbloggare är Julpussar (julpussar.wordpress.com) tätt följt av Annas Jul (annasjul.se) och Jennys Jul (http://jennysjul.wordpress.com/)

När på året börjar du fundera kring julen och julklappar, och när börjar du julpynta hemma?

Sommaren runt juli, men har ständigt juliga funderingar. Tidigare år har jag haft en lista i mobilen där jag skriver upp idéer till allas julklappar. Min ambition är att börja komma i julstämning hemma till slutet på november och sen runt lucia göra nästa steg och sista dagarna innan julafton.

cramer-cramar-om-julen

Vilket är ditt bästa julminne?

Jag har alltid älskat juldagen och annandagen bäst. Då får man äta allt godis och bara slöa i soffan, som liten kröp man nära pappa i soffan och gosade, titta på någon dålig film och tävlade i knäckätning.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklappen du har fått?

Vill inte peka ut någon särskilt dålig utan jag blir mer besviken när jag varit tydlig på vad jag önskar mig och inte får nått i närheten. Bästa julklapparna är just då man får det man önskat sig länge. Minns tillexempel två äggkoppar jag ville ha och när jag fick dom, då grät jag.

För några år sedan fick jag min första iPhone av familjen och det var verkligen den absolut bästa julklappen någonsin. Ögonen tåras när jag tänker på det. Så mycket kärlek i den gåvan.

Vad tror du blir årets julklapp 2016?

Jag har verkligen funderat på det i år och har så svårt att se någon trend eller något som är relativt nytt, säljer i mängd. Men tror antingen på en pryl eller kanske en egen kock för en kväll.

Vilka är dina bästa tips för att hitta bra julklappar?

Hålla julklappstrådarna ute under stora delar av året, listan i mobilen och ögonen öppna när man handlar. Men du ska verkligen lägga ner mycket tanke bakom vem som ska få vad och inte bara köpa nått för köpandets skull.

 Klicka här för att besöka Cramer Cramar om julen!

[Antal röster: 0 Snittbetyg: 0]

Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

Lämna en kommentar

preloader