Det är inte försent - här hittar du årets bästa sista minuten julklappstips!

Sveriges bästa julbord 2015

Sveriges bästa julbord är en prestigefylld titel och pokalen vandrar ständigt vidare. Julbord överlag är en stark svensk tradition och det finns mycket att ta del av, oavsett var i landet du bor.

Traditionella julbord, julbord i skärgården, julbord med skaldjur, julbord med tillhörande show eller annan underhållning – det finns mycket att välja mellan. Julbord kan även levereras som catering så att till exempel ett företag kan arrangera ett eget julbord. Om vi utgår från att du vill ta dig iväg och skämma bort dig finns det en uppsjö av alternativ. Här listar vi ett axplock av de bästa julborden.

Julbord Göteborg

julbord liseberg
Julbord på Liseberg
För en västkustbo lockar julbordet på Liseberg, ett julbord som är ett av Göteborgs mest efterfrågade och där du kan välja mellan klassiskt, västkustinspirerat och vegetariskt julbord. Vill du inte gå all-in på de klassiska kulinariska läckerheterna kan du också välja från fullmatade à la carte-menyer.

Liseberg har dessutom Göteborgs största julmarknad med sin alldeles säregna atmosfär att ta del av när du känner dig färdig med sillen och all ris à la malta.

Vill du äta ett lyxigt och klassiskt julbord med fokus på havets läckerheter bör du besöka Sjömagasinet och Wagners julbord. Sjömagasinet drivs av Ulf Wagner och Gustav Trägårdh.

[box style=”rounded”]

Julbord i Göteborg

Wagners Julbord på Sjömagasinet

Liseberg – The Green Room – helvegetarisk julbuffé

Lisebergs Wärdshus julmeny

Liseberg – Stjärnornas Krogs julbord

Även Hotell Liseberg Heden och Hamnkrogen på Liseberg anordnar julbord.

[/box]

Julbord Malmö

heleneholms slott julbord
Heleneholm Slotts julbord
För en skåning lockar en mängd alternativ. Bland dem som glittrar mer har vi Moriska Paviljongen som normalt sett bjuder på en klassisk buffé och en sprakande julshow. Moriskas julbord bjuder på dina favoriträtter lagade på ekologiska och närproducerade råvaror.

Om du istället vill äta julbord i slottsliknande salar är Heleneholms Slott ett bra alternativ. Här dukas långborden upp med de finaste av serviser och med kristallkronor och granrisdekorationer, allt i en miljö som har levererat klass i över 140 år. Välj mellan ett traditionellt julbord med svenska klassiker eller mer internationella varianter med delikatesser från bland annat länder kring Medelhavet. Vegetariska alternativ serveras också.

Govindas i Malmö kan du fira en helt grön jul, det vill säga en vegetarisk jul. Ta del av veganska läckerheter och glutenfria alternativ. Kockarna kommer från alla världens hörn och deras skicklighet med att laga innovativa rätter är vida känd.

[box style=”rounded”]

Julbord i Malmö

Moriska Paviljongen

  • Adress: Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2 Folkets park, 214 22 Malmö
  • Telefon 040 685 40 30
  • Mail: info@moriskapaviljongen.se
  • Hemsida: http://moriskapaviljongen.se/

Heleneholm Slotts Julbord

Govindas vegetariska julbord

[/box]

Julbord Stockholm

oaxen slip julbord
Oaxen Slips julbord
I Stockholm med omnejd finner du de mer storslagna julborden. På Artipelag, en relativt nyöppnad konsthall i Gustavsberg, kan du ta del av showen ”Alla kan äta julbord”. De kända ansiktena Lotta Lundgren och Erik Haag guidar dig igenom hur ett julbord egentligen är tänkt att ätas och hur det kommer sig att julbordet har en så pass central plats i den svenska kulturen. Om du vill ha lite mer fartfylld underhållning är Wallmans annars ett hett alternativ.

Om du vill ha något i guldkant finns alltid Grand Hôtel att tillgå. Varför inte lyxa till det med ett dignande julbord på ett av stans femstjärniga hotell? Alla svenska klassiker du kan tänka dig dukas upp på Verandan under hela december, till och med under själva julhelgen. Om du vill låta dina smaklökar retas av en av Sveriges absolut största stjärnkockar bjuder Mathias Dahlgren upp till en mer exklusiv tolkning av det svenska julbordet i Matsalen, den del av Grand Hôtel som ligger närmare Skeppsholmen.

Om du vill ta dig ifrån pulsen erbjuder välrenommerade Oaxen Slip på Kungliga Djurgården ett klassiskt julbord – kulinariska läckerheter i en genuin varvsmiljö med utsikt över vattnet.

[box style=”rounded”]

Julbord i Stockholm

Artipelag – Alla kan äta julbord

Grand Hôtels julbord

Oaxen Slips julbord

  • Adress: Oaxen Slip, Beckholmsvägen 26, 115 21 Stockholm
  • Datum: 2 december – 21 december 2015
  • Telefon: 08 – 551 531 05
  • Mail: info@oaxen.com
  • Hemsida: http://oaxen.com/krog/julbord/

[/box]

Texten är senast uppdaterad 2015-11-08 av Håkan

[Antal röster: 1 Snittbetyg: 1]

Vad tycker du?

Lämna en kommentar

preloader