Johannas Jul – Dokumenterar sin jul och sprider julstämning

Kombinerar man intressena ”foto, webb- och grafisk design, inredning, TV-serier och julen” så är det kanske inte så konstigt att Johanna startade en julblogg… På bloggen johannasjul.se får man följa med när Johanna firar jul.

Berätta lite kort om dig själv för hittajulklappar.nu’s besökare. Hur kommer det sig att du började blogga om julen?

johannas jul

Mitt namn är Johanna, jag är 23 år och bosatt i Värmland. Jag har en stor kärlek för foto, webb- och grafisk design, inredning, TV-serier och julen.

Efter att ha följt julbloggar under några år bestämde jag mig för att själv börja blogga om julen. Jag fastnade för konceptet att dokumentera sin jul på det här sättet, att jag sedan också skulle sprida lite julstämning till andra var bara en stor bonus.

Vad är roligast att skriva om?

Mina julförberedelser är nog det roligaste att skriva om, och hur jag firade min jul såklart. Sådant som är minnesvärt och intressant att blicka tillbaka på.

Hur får du inspiration till dina blogginlägg?

För det mesta från eget huvud och från min vardag, men även från andra bloggar.

Följer du andra julbloggar? Någon speciell du vill tipsa om i så fall?

Jag följer nästan alla julbloggar jag vet om existerar. Sannas Christmas, Jul, Strålande Jul och Santa Baby lyckas alltid bra med stämningen!

När på året börjar du fundera kring julen och julklappar, och när börjar du julpynta hemma?

Tankar på julen kan förekomma lite närsomhelst under året men planeringen brukar börja på allvar i oktober. Jag försöker även komma igång med klapparna i god tid för att sprida mina utgifter och ge mig själv tid att hitta det jag söker. Julpyntet kommer fram till första advent, och då brukar allt åka upp på en och samma gång.

johannasjul

Vilket är ditt bästa julminne?

Jularna hos farmor och farfar. De var väldigt mysiga. Det var på den tiden då man var liten och farfar ”gick ut för att köpa tidningen” och så kom tomten under tiden. Och alla var tillsammans hela dagen, ingen skulle iväg för att fira halva dagen någon annanstans.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklappen du har fått?

Svår fråga, jag tycker att jag får flera bra julklappar varje år. De flesta är bra på att följa min önskelista eller överraska med något oväntat som jag faktiskt tycker om. Förra årets bäddset från mina morföräldrar hör nog till de sämsta dock. Jag hade nämnt ett bäddset i grått men fick något helt annat som jag tyvärr aldrig fick användning utav. Jag gav det istället till min syster som fått ett likadant, så det utnyttjades i alla fall av någon 🙂

Vad tror du blir årets julklapp 2016?

Jag har inte alls funderat på detta ännu, men jag tror att Airboard/ Hoverboard kan ligga bra till, eller kanske en Lightbox.

Vilka är dina bästa tips för att hitta bra julklappar?

Det är alltid roligast att ge något som mottagaren vill ha. Håll dig till personens önskelista om den har någon eller var lyhörd och notera under årets gång vad personen nämner att den skulle vilja ha, har den inte hunnit köpa det själv innan jul blir det garanterat en uppskattad julklapp.

 Klicka här för att besöka Johannas julblogg!

Texten är senast uppdaterad 2017-11-25 av Håkan

[Antal röster: 8 Snittbetyg: 4.5]

Vad tycker du?

Lämna en kommentar