Utförsäljning - Upp till 80 % rabatt på adventskalendrar just nu!

Lisas Vinterland – Tipsar om LCHF-kost på julbordet

Lisa har julbloggat under många år, här kan du läsa en liten intervju med henne där hon berättar om varför hon bloggar, hur man hittar hälsosam mat på julbordet och vilken som var den sämsta julklappen som hon har fått. Du hittar Lisas julblogg på lisasvinterland.blogspot.se.

Berätta lite kort om dig själv för hittajulklappar.nu’s besökare. Hur kommer det sig att du började blogga om julen?

lisas-vinterlandJag heter Lisa, bor i Norrbottens kustland och har alltid älskat både vintern och julen. Jag började blogga om julen eftersom jag kände ett behov att få utlopp för mina julkänslor som kom väldigt tidigt på året. Det var inte många som förstod sig på mitt julbegär när jag mitt i sommaren med 30+ utanför lyssnade på julmusik och julpyntade i mitt rum, drog för gardinerna och låtsades att det var vinter. Så bloggen blev en länk ut till andra med samma jullängtan som mig.

Du skriver på bloggen att du har lagt om din livsstil för att minska risken för att drabbas av diabetes. Har du några tips på hur man kan fira en lite mer hälsosam jul?

Allt handlar om att välja rätt och inte begränsa sig till ”allt eller inget”. Det finns massor av substitut och bra val man kan göra och ändå njuta av julen. Mycket av julmaten är perfekt lchfkost! Jag brukar alltid göra undantag och unna mig det alla andra äter på julafton och nyårsafton, men i begränsad mängd. Och så väljer jag bort de värsta alternativen som tex knäck och gör egen ischoklad istället.

Däremot är jag väldigt noga med att hålla mig på banan alla veckodagar även i decembertid. Jag kommer testa en del goda julrecept som inte lämnar elaka spår i kroppen, dessa recept har redan börjat dyka upp på min blogg. Man kan njuta och äta gott och ändå slippa hälsoångest efter julen!

Hur får du inspiration till dina blogginlägg?

Nu mera skriver jag när jag känner för det och låter bloggen styras av känsla. Efter något år i bloggandet var det väldigt viktigt att uppdatera ofta och det blev prestationsbaserat istället, då tappade jag glädjen och kärnan i varför jag julbloggade så nu kan man säga att inspirationen kommer inifrån, när jag känner att jag vill förmedla en julkänsla eller liknande hamnar det på bloggen. Det blir inte alls lika ofta, men äkta när jag väl skriver.

Följer du andra julbloggar? Någon speciell du vill tipsa om i så fall?

Jag följer i nuläget ganska få bloggar, julbloggarna har exploderat sista åren och i början försökte jag hänga med alla men nu är det helt omöjligt. Det finns så många bra, men för att jag ska fångas ska det vara ett personligt bloggande om julen.

När på året börjar du fundera kring julen och julklappar, och när börjar du julpynta hemma?

Jag har nu för tiden några tankesteg att avklara innan jag tänker på julen. Först är det hösten, sen frosten, sen snön. Därefter börjar smygande tankar på vilken gran vi ska hugga i skogen dyka upp, och så plötsligt är det mest bara jul i huvudet! Julklappar är jag alltid ute i sista minuten med, jag tycker det är mysigt att handla närmare jul då stämningen i butikerna är på topp! Men försöker snappa upp om någon önskar något särskilt hela året.

När jag börjar julpynta varierar men i de flesta fall ca 1/2 vecka innan advent, vill kunna ha allt klart första advent och bara njuta.

lisas-vinterland-blogg

Vilket är ditt bästa julminne?

Mitt bästa julminne är tillbaka i tiden då vi hade stor släkt och mycket folk hos oss på julafton. Tiden då mormor och morfar fanns med oss. Det finns så många minnen. Jag minns speciellt hur jag som barn alltid la mig under granen och somnade bland paketen dagen före julafton. Det var en magisk och intensiv stämning jag bär med mig än idag. Minns också hur pappa tog mig upp till berget med skotern och visade tomtens lada. En översnöad grå lada med igenspikade fönster. Pappa hade trampat upp spår i snön som han låtsades var tomtens och den känslan var obeskrivlig! Och skyltsöndag i stan, när vi åkte upp till farmor för julfika efteråt… ja, många fina minnen har bidragit till min kärlek för julen!

Vilken är den bästa respektive sämsta julklappen du har fått?

Den bästa julklappen var den vita leksakshästen med rosa vagn som man kunde styra med en dosa, en drömleksak för mig i den åldern. Kan ta på lyckan än i dag!

Den sämsta klappen vet jag inte, eller jo kanske, haha! Ett tomt paket fick jag en gång, av mina syskon, haha! Bara för att jag alltid skulle ha flest paket som barn ville dom jävlas lite och påminna om detta när jag blivit vuxen, men det var ju givetvis humor i det hela så det gav ett skratt, inte allt för dålig klapp ändå alltså!

Vad tror du blir årets julklapp 2016?

Ingen aning! Har aldrig tänkt på det eller spekulerat egentligen.. blir aldrig vad man tror ändå!

Vilka är dina bästa tips på att hitta bra julklappar?

Det är nog att gå på känsla och tänka personligt! Ge sig tid att planera lite och försöka ha julklappar i åtanke hela året och inte bara tiden innan jul.

 Klicka här för att besöka Lisas Vinterland!

 

[Antal röster: 6 Snittbetyg: 3.8]

Vad tycker du?


Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

Lämna en kommentar

preloader