Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Kan man ge bort trisslott som julklapp?

Jag funderar på att ge en trisslott i julklapp, men är det verkligen en bra idé?

— Inskickad av Erika K

Svar:

Många väljer att ge bort trisslotter både i present och julklapp. Men det är viktigt att tänka efter lite extra om du gör det. Vad händer om trisslotten ger storvinsten och personen du ger lotten till blir miljonär, hur hanterar du det då?

Du måste inse att när du väl har gett bort lotten är den inte är din längre. Blir det en vinst kan du inte göra några anspråk.

Det finns egentligen tre utfall när du ger bort trisslotten:

  • Det är ingen vinst alls
  • Det är en liten vinst på runt 30 – 100 kr
  • Det är en storvinst.

För att det inte ska bli någon avundsjuka eller liknande om mottagaren skrapar fram en storvinst är det bäst att ge lotten till någon du verkligen skulle unna att vinna mycket. I praktiken någon som står dig väldigt nära som dina barn, dina föräldrar eller din käresta.

Annat att tänka på är att om du t.ex. är en far- eller morförälder som ger varsin trisslott till sina barnbarn så kan utfallet bli att något av barnet vinner mycket, andra blir utan vinst. Det blir inte så roligt.

Om du ger bort en trisslott är det bra att även ger bort något annat, för om lotten inte har någon vinst så har ju faktiskt inte mottagaren fått någonting (utöver några sekunders spänning).

[Antal röster: 0 Snittbetyg: 0]

Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

Lämna en kommentar

preloader