Utförsäljning - Upp till 80 % rabatt på adventskalendrar just nu!

Baby it’s cold outside – En julnörd av rang

Här får vi lära känna Jessica som titulerar sig som en julnörd av rang och driver julbloggen Baby it’s cold outside.

Berätta lite kort om dig själv för hittajulklappar.nu’s besökare. Hur kommer det sig att du började blogga om julen?

babyitscoldoutsideJag heter Jessica, bor i Nynäshamn och arbetar i Stockholm city (i.e farligt nära alla butiker). Jag ser mig själv som en julnörd av rang och gillar utöver den här tiden på året även te, katter, tv-spel och att dricka vin med mina vänner. Jag har en kille som jag är VÄLDIGT nyförälskad i, samt två katter. Dessa tre har jag helst i min närhet mest hela tiden och de förekommer och kommer att förekomma mycket i min blogg – se detta som en varning.

Jag har alltid varit som lyckligast när det närmar sig och när det är jul. Det är något så enkelt och okomplicerat i julfixet och tiden före jul – för att inte tala om mellandagarna, när det nästan känns som om tiden står still och inte ens rastlösa filurer som jag själv har något emot att spendera hela dagar i soffan, framför filmer, med böcker eller bara filosoferande och ätandes resterna av julgodiset. (Julmaten är jag trött på vid 23-snåret på julafton.)

Jag startade ”Baby it’s cold outside” 2013, jag kände att jag behövde något kul att fokusera på. Jag hade en ganska tung höst då jag inte hade kommit in på någon av de utbildningar jag sökt och därför fått gå tillbaka (tillfälligt) till ett jobb som jag verkligen inte trivdes med och jag längtade liksom extra mycket efter november-myset och julledigheten i december, och den själsfrid som jag i regel upplever då. Okej, detta låter supperdeppigt, men det var ju just det som bloggen rådde bot på: Jag fick något att se fram emot och vara peppad för under mina deppiga arbetspass. När jag hade möjlighet så letade jag inspiration och planerade inlägg.

Vad är det roligast att skriva om?

Pynt! Jag tycker det är roligast att både läsa och skriva om. Det finns ju i regel en historia till nästan allt pynt som folk har hemma – åtminstone detaljerna som kommer fram år efter år. Jag tycker det är supermysigt att dela med mig av mina minnen och att se och höra andras.

Hur får du inspiration till dina blogginlägg?

En avkopplingsgrej för mig är att hänga på weheartit. Ofta så ser jag bilder där som får mig att komma att tänka på något jag kan eller har tänkt blogga om, eller så får jag bara lust att dela med mig av bilder som inspirerar mig. Sedan är det ju såklart lätt att inspireras nu när det börjar komma julpynt i butikerna och på gatorna man går på varje dag.

Följer du andra julbloggar? Någon speciell du vill tipsa om i så fall?

En som jag har följt länge är min namne Jessicas blogg, ”Jul i Laloland” (http://julilaloland.blogspot.se/). Helenes ”Helenes underbara jul” är också en favorit. Men jag följer flera och hittar ständigt nya som man trillar in hos.

När på året börjar du fundera kring julen och julklappar, och när börjar du julpynta hemma?

I juni brukar mina första cravings efter lussekatter slå till. I slutet av juli känner jag mig i regel färdig med sommaren och börjar längta efter att få gräva fram mina stickade tröjor och i september är tanken på julsäsongen det som tar mg igenom de där regniga höstdagarna när det luktar blöt hund på tunnelbanan, det aldrig riktigt blir ljust och jag ser ut som en dränkt katt eftersom mitt hår samarbetar väldigt illa med regn.
Jag önskar att jag kunde säga att jag börjar planera julklappar i samma veva som jag börjar fantisera om julen, men det vore en lögn, är jag rädd. I regel shoppar jag större delen av dem under december. Inget tyder på att det kommer att bli annorlunda i år. Thank god för webshopping.

Jag pyntar till första advent. Då kommer alla ljusstakar och sådant fram (såklart), julgardinerna sätts upp (oftast under en stämningsfull harang av svordomar eftersom just gardinfix inte är min favoritsyssla direkt) och min växande samling av JULDJUR (mest renar/hjortar i olika färger och former) får komma fram. Veckan före jul så plockar jag fram TOMTARNA! *dramatisk gest med armarna*

babyitscoldoutside-blogg

Vilket är ditt bästa julminne?

Jag har svårt att välja ut ett specifikt. Men överlag så är minnet av julaftons morgon det som jag minns mest efter varje jul: Känslan som sitter kvar och som liksom upprepas varje år.

Att gå runt och tända all julbelysning, göra frukost… Min familj har alltid varit en ”frukostfamilj”, vilket jag har tagit med mig från min uppväxt: för mig är julfrukosten viktigare än middagen.

Så… Mitt bästa julminne är som ett kollage av julfrukostar. Men julen som kommer har MYCKET STOR potential att bli ett av mina bästa julminnen, jag känner det liksom på mig.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklappen du har fått?

Bästa: Mitt NINTENDO 64 (julen -97). Inget kommer nog någonsin att slå det.
Sämsta: Min ex-sambo gav mig ett strykjärn. Alltså det är ett jättebra strykjärn och hans tanke var liksom att ”vi behöver ju ett nytt så det är liksom till oss båda” – men att öppna det paketet var ju något av ett antiklimax. Big time. Det var faktiskt den sista julen vi var tillsammans… Just sayin’!

Vad tror du blir årets julklapp 2016?

Bara för det så blir det helt blankt i mitt huvud nu. Gah! Jag har verkligen ingen aning.

Vilka är dina bästa tips för att hitta bra julklappar?

Var ute i god tid. Och med god tid menar jag såpass långt i förväg att du hinner få hem saker du köper på nätet (helst) utan att behöva betala extra för expressfrakt.

 Klicka här för att besöka Baby it’s cold outside!

[Antal röster: 2 Snittbetyg: 4.5]

Vad tycker du?


Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

Lämna en kommentar

preloader