Utförsäljning - Upp till 80 % rabatt på adventskalendrar just nu!

Helenes Underbara Jul – Sveriges största julblogg

I den här intervjun möter vi Helene som driver Sveriges överlägset största (*) julblogg: Helenes Underbara Jul. Helene berättar varför bloggen har blivit så populär och delar med sig av tips på att hitta bra julklappar.

(*) Enligt statistik från jultoppen.se

Berätta lite kort om dig själv för hittajulklappar.nu’s besökare. Hur kommer det sig att du började blogga om julen?

helenesunderbarajulJag har bloggat länge, men i olika former, då, när jag startade hette det dagbok på nätet och folk skrev om sina liv i större utsträckning än nischade sig. Det är min fjärde säsong som renodlad julbloggare och egentligen var det mycket för att inte plåga de bloggläsare jag hade på min förra blogg med julen redan i september. Så jag startade en till helt enkelt.

Nu är det den enda blogg jag underhåller men försöker å andra sidan göra det så bra som det bara går. Det är mycket planering och tid som går in i bloggen.

Din blogg är en av Sveriges mest besökta julbloggar, hur kommer det sig att din blogg har blivit så populär tror du?

Jag bestämde mig tidigt för att inte blogga om precis _allt_ och att det var viktigt med både bra bilder och bra text i ett sammanhang som kändes proffsigt dock än personligt. Detta kom dock inte dag ett utan växte fram mellan säsong ett och två. Jag tänkte mycket på vad jag själv vill se och läsa om. Jag är exempel ingen pysselperson av stora mått, då blir det helt fel om jag ska sitta och pyssla i vart och varannat inlägg bara för att det ses som juligt. Det finns de som är mycket, mycket bättre på sådant än vad jag är. Jag är också noga med att sprida mig på olika sociala medier som Instagram och Facebook.

Hur får du inspiration till dina blogginlägg?

Produkter jag ser, tankar jag tänker, bilder på nätet. Vad kan jag göra av detta? Passar det in hos mig? Sen ger det sig själv. Det svåraste är nog att inte skriva för mycket om vad JAG som icke-julperson gör, jag har försökt skala bort den delen och koncentrera mig på det juliga. D.v.s gör jag saker som hör julen till då är det ett givet inlägg, andra delar i vardagen hör inte hemma på julbloggen.

Vilka andra julbloggar följer du?

Jag måste erkänna att jag är väldigt dålig på att följa andra. Jag hinner inte helt enkelt. Jag följer de stora jullänksidorna och kollar gärna in hos vem som helst som har en intressant rubrik eller lockande bild. Sammanlagt i min vardag följer jag två vanliga bloggare och inte ens de hinner jag med varje dag. Men om jag ska tipsa om de som jag själv brukar titta extra på så är det Julpussar, Lisas Vinterland och Bittes jul.

När på året börjar du fundera kring julen och julklappar, och när börjar du julpynta hemma?

Tankarna kring julen börjar tidigt då jag som julbloggare måste vara redo att starta i slutet av juli, början av augusti. Julklappstankarna kommer nog i oktober men jag handlar sällan så tidigt, det är bara om det är något speciellt som bara går att få tag i då. Julpyntningen sker enligt strikta regler. Antingen fredagen eller lördagen innan första advent alternativt en eller två dagar innan första december, det beror på vad som kommer först.

helenesunderbarajul

 

Vilket är ditt bästa julminne?

Världens svåraste fråga att svara på. Men en sak som skedde nyligen som var extra fint var när vi hade så mycket gäster i huset att jag och min man fick plocka fram madrasser och sova framför julgranen i vardagsrummet. Det har nog alltid varit en hemlig dröm och att få gå och lägga sig bredvid den man älskar, med huset fullt av älskad släkt, och somna till julgranens vackra prakt och ljussken. Ligga där under varma mjuka täcken och titta på en vacker gran och alla vackra paket som placerats under den. Samtidigt som vi hade brasan igång. Det kändes mer som att vara i Norrland än i Skåne. Det är en fint minne.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklappen du har fått?

Bästa har nog varit en resa till Svalbard och den sämsta ett par sjukt fula vantar i den mest skrikiga rödorangeafärgen ni kan tänka er.

Vad tror du blir årets julklapp 2016?

Polaroidkameran eller en sous vide.

Vilka är dina bästa tips på att hitta bra julklappar?

Fråga personen vad den önskar sig, tänka efter vad jag själv tycker passar personen, leta på olika siter som tex hittajulklappar.nu. Tänka utanför boxen, vad förväntar sig hen inte, vad behöver hen osv.

 Klicka här för att besöka Helenes Underbara Jul!

[Antal röster: 12 Snittbetyg: 3.9]

Vad tycker du?


Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

Lämna en kommentar

preloader