Utförsäljning - Upp till 80 % rabatt på adventskalendrar just nu!

Mer Jul – Bloggar för att ventilera sitt oerhört stora julintresse

I den femte intervjun med svenska julbloggare möter vi Lillie Walden som driver julbloggen Mer Jul där hon får utlopp för sitt stora julintresse.

Berätta lite kort om dig själv för hittajulklappar.nu’s besökare. Hur kommer det sig att du började blogga om julen?

mer-julJag startade Mer jul-bloggen år 2012 med tanken att det skulle bli en plats där jag kan få ventilera mitt oerhört stora julintresse. Min familj hade då börjat bli lite trött på att jag kunde ringa mitt i augusti och fråga vart vi ska fira julen i år eller på att jag satt och listade upp vilka julfilmer jag måste se innan julen är slut.

Så bloggen blev det stället där jag fick kontakt med andra likasinnade som också älskar att prata och skriva om julen, även de årstider när det inte är ”socialt accepterat” att göra det.

Vad är roligast att skriva om?

Jag gillar att skriva om det mesta, men om jag måste välja så är det nog att skriva om julmat.

Hur får du inspiration till dina blogginlägg?

Ofta skriver jag om juliga saker som jag snappat upp i min vardag, t ex på jobbet, på nyheterna eller i en bok som jag nyligen läst. Men jag surfar även runt mycket på Pinterest, Instragram, Etsy & Tumblr för att bli inspirerad.

Följer du andra julbloggar? Någon speciell du vill tipsa om i så fall?

Ja, jag läser de flesta inlägg som läggs upp under dagen via julbloggar.se. Sen följer jag även några via Bloglovin. Några julbloggar som jag läser regelbundet är Emma julblogg, My Kind of Christmas och Sannas Christmas.

När på året börjar du fundera kring julen och julklappar, och när börjar du julpynta hemma?

Det brukar nog börja någon gång i mitten av augusti varje år. Så fort sommaren är över och höstterminen är påväg att starta så vandrar mina tankar ofta iväg på den kommande vintern och julen. Men det kan variera från år till år när jag börjar fundera över julklappar, vissa år är jag sent ute och börjar i slutet av oktober och andra år har jag redan bestämt vissa julklappar i början av september.

Julpyntet brukar komma fram strax innan första advent ihop med ljusstakarna och adventsstjärnan.

merjul-blogg-se-blogg

 

Vilket är ditt bästa julminne?

Mitt bästa julminne är ifrån ett år när jag var i yngre tonåren och vi satt och åt julmiddag på julaftonskvällen. Jag och min lillasyster var i den ålder att vi båda två visste att tomten inte var på riktigt och vi hade inte haft någon jultomte på julafton på flera år. Men den kvällen överraskade mamma oss alla och genom fönstret ser vi två ljuslyktor kommande mot huset. Strax där på kommer tomten och tomtemor och vi hade inte den blekaste aning om vilka dessa två utklädda personerna var.

Det blev en riktigt julsnackis och jag och min syster fick inte reda på vilka det var förrän flera år senare. Det blev en extra magisk julafton.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklappen du har fått?

Det är svårt att komma på någon dålig julkapp som jag fått, det har nog inte varit så många. Men en gång fick jag precis samma bok av en och samma person, två år i rad. Det kändes kanske inte så genomtänkt.

Däremot så har jag fått väldigt många bra julklappar, en av dessa var biljetter till New York Rangers det året som jag firade jul med mina släktingar i USA.

Vad tror du blir årets julklapp 2016?

Oj, va svårt. Jag tror det kan bli en smart klocka eller VR-glasögon.

Vilka är dina bästa tips för att hitta bra julklappar?

Min bästa tips är att fundera lite. Har du snappat upp något som personen i fråga är i behov utav eller skulle vilja ha? Jag brukar ofta köpa något som personen aldrig skulle köpa själv, men som den skulle uppskatta väldigt mycket.

 Klicka här för att besöka Mer Jul!

[Antal röster: 8 Snittbetyg: 4.1]

Vad tycker du?


Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

Lämna en kommentar

preloader