Det är inte försent - här hittar du bra sista minuten julklappar 2023!

Johannas julblogg

Familjen och traditioner är viktigt för julälskaren Johanna. På hennes blogg Johannas julblogg får vi läsa mer om hur hon och hennes familj firar jul.

Berätta lite kort om dig själv för hittajulklappar.nu’s besökare. Hur kommer det sig att du började blogga om julen?

johannas-julbloggJag heter Johanna och är en 41-årig tvåbarnsmor och lärare. Att umgås med min familj är ett av mina stora intressen! Annars är jag bokslukare, musikintresserad, kristen, handarbetande, internetberoende, geocachare och en godisråtta, som jag beskriver mig på min blogg!

Jag älskar julen, ljus, ljusstakar, julmat, julgodis, julbak, julfilmer, julmusik, alla våra (familjens) traditioner kring julen och jag älskar att skriva, så en julblogg kändes som en bra idé. Jag blev också mycket inspirerad av andra bloggar jag hittade, jag hamnade på några julbloggar när jag surfade runt och älskade julkänslan de hade!

Vad är det roligast att skriva om?

Jag gillar att skriva om våra familjetraditioner. De betyder så mycket för mig. En del saker skriver jag om varje år, vilket kanske blir tjatigt, men jag kan inte låta bli. Familj och traditioner är viktiga ingredienser till julen!

Hur får du inspiration till dina blogginlägg?

Under hösten finns ju julen överallt, affärerna är fulla med julsaker, det kommer nyheter på godisfronten och glöggnyheter och suget efter att titta på julfilmer och lyssna på julmusik kommer. Känslan väcks och då är det så härligt att kunna dela med sig av den till andra julgalningar.

Följer du andra julbloggar? Någon speciell du vill tipsa om i så fall?

Jag följer många andra julbloggar och jag tycker det är jättesvårt att välja en, men en av de som jag följt längst tid är Maries strålande jul; https://mariesjulblogg.wordpress.com/. Jag gillar hennes blogg, det är en mysig, trevlig och personlig blogg!

När på året börjar du fundera kring julen och julklappar, och när börjar du julpynta hemma?

Funderingar på julen finns året om, men någon gång i september börjar tankarna snurra mycket runt julen. Därifrån ökar det! Ofta köper jag också de första julklapparna i september, men till barnen törs jag inte köpa så mycket julklappar tidigt, de har en tendens att ändra sina önskelistor ända in i det sista.
Några dagar före första advent brukar vi adventspynta, då sätter vi upp belysning och ljusstakar, julgardiner mm. Övriga julsaker får vänta till några dagar innan jul och julgranen kläs traditionsenligt kvällen före julafton. Jag vill inte börja för tidigt och riskera att tröttna på julsakerna innan jul.

johannas-julblogg

Vilket är ditt bästa julminne?

Jag skrev såhär i ett blogginlägg för tre år sedan, och det gäller fortfarande:

”Det är inte så att det aldrig har varit tråkigt på jul, att det aldrig har hänt tråkiga saker. Men på det stora hela har mina jular, sett så här i minnets backspegel i alla fall, varit underbara och lyckliga. Det är därför lite svårt att välja ut det bästa minnet. Jag vet dock att både som barn, tonåring och vuxen så är de bästa stunderna de där många av mina älskade nära och kära är närvarande.

Som barn: när mina syskon kom hem för att fira jul och när vi hälsade på släkten på juldagen.

Senare: julkvällarna hos min syster och midnattsgudstjänst med släkt och vänner.

Nu: när huset är fullt med folk, Håkans barn är hemma och min släkt hälsar på, eller när vi äter julmat hos svärmor eller thaimat hos brorsan. Fast de bästa julminnena finns också i stillheten, en promenad medan snöflingorna faller, glögg och pepparkakor på tu man hand med maken, en stund i lugn och ro med tända ljus och julmusik, en slö juldag i TV-soffan…”

Vilken är den bästa respektive sämsta julklappen du har fått?

En jul utan böcker i julklapp skulle kännas konstigt, jag älskar böcker och brukar alltid få böcker i julklapp. Men om jag måste välja en enda grej så älskar jag tavlan på mina barn som min systerdotters man har målat.

Sämsta julklappen är mycket svårare. Jag tycker det är svårt att utnämna den sämsta julklappen. Oftast får jag mycket bra julklappar! Om en julklapp inte riktigt skulle passa mig så har ju den som ger bort den ansträngt sig för att hitta något den tror ska passa, då vill jag inte skriva att det var den sämsta julklappen jag fått. Personen ifråga kan ju bli sårad!

Vad tror du blir årets julklapp 2016?

En airboard? En Apple Watch? Jag är värdelös på att gissa årets julklapp och ofta tycker jag att det blir lite småkonstiga saker som blir årets julklapp.

Vilka är dina bästa tips för att hitta bra julklappar?

Önskelistor är en bra grej! Vet man bara vad folk önskar sig så är det ju bara att leta efter det. Då är det oftast lätt. Det är mycket svårare när folk inte önskar sig något. Själva shoppingen gör jag gärna på nätet.

 Klicka här för att besöka Johannas julblogg!

[Antal röster: 2 Snittbetyg: 3.5]

Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

1 svar på ”Johannas julblogg”

Lämna en kommentar

preloader