Utförsäljning - Upp till 80 % rabatt på adventskalendrar just nu!

Deck The Halls – Drabbas ibland av julsjukan redan i juli

I den här intervjun får vi möta ännu en person med obotlig julsjuka, Hanna heter hon och driver julbloggen Deck The Halls.

Berätta lite kort om dig själv för hittajulklappar.nu’s besökare. Hur kommer det sig att du började blogga om julen?

deck-the-hallsHanna heter jag, är 24 år och bor i en liten by i Hälsingland. Jag började julblogga lite smått på min privata blogg för massor med år sen för att få utlopp för min obotliga julsjuka tidigt på hösten, men för ett tag sen startade jag en renodlad julblogg istället.

Vad är det roligast att skriva om?

Hmm, tror det är underskattade julfavoriter! Blir så stressad av blotta tanken på att så många människor där ute går miste om så mycket bra julmusik, julfilmer, julkalendrar, etc. Jag försöker därför dra mitt strå till stacken och tipsa om en del underskattade guldkorn i min blogg!

Hur får du inspiration till dina blogginlägg?

Jag snokar runt på Pinterest och/eller lyssnar på mängder av julmusik! Då hamnar man lätt in the zone.

Följer du andra julbloggar? Någon speciell du vill tipsa om i så fall?

Jag brukar kolla runt på t ex julbloggar.nu när jag är på bloggläsningshumör! Ska jag nämna en jag brukar läsa lite extra ofta så är det nog Helenes underbara jul! Hon har den perfekta mixen av snygg design, fina bilder och härliga inlägg tycker jag.

När på året börjar du fundera kring julen och julklappar, och när börjar du julpynta hemma?

När jag var yngre brukade jag kunna få julsjukan redan i typ augusti, i värsta fall juli? Nu försöker jag verkligen kämpa för att inte gå full on julgalning förrän tidigast i oktober, och det har gått bra hittills. Man vill ju inte vara less på alla jullåtar lagom till advent, liksom.

Julklappar brukar jag fnula på från kanske oktober och framåt, men jag brukar sällan köpa något förrän strax innan julafton pga är världens veligaste människa… Dessutom är jag livrädd att de som ska få julklapparna hinner köpa det jag tänkt ge dem innan julafton om jag köper de för tidigt!

Jag julpyntar första advent! Eventuellt några dagar innan. Jag jobbar ju som florist och julen är den absolut mest stressiga perioden på jobbet, så försöker få in julstämningen i lägenheten medan man har hyfsat mycket ork kvar till det. Jag har plastgran också, så jag plockar fram den i samma veva som jag tar fram resten av julpyntet. Finns inte en chans att jag hinner njuta av den annars.

deck-the-halls-blogg

Vilket är ditt bästa julminne?

Hmmm… Jag vet inte om jag har något extra superspeciellt julminne. Alla jular är mysiga på sitt sätt, tycker jag. Tycker dock julen har fått sig ett litet uppsving de senaste två åren nu när jag har egen lägenhet! Jag brukar börja julaftonen med att göra mig i ordning och sedan traska iväg till ICA för att handla det sista till julbordet. Så mysigt att strosa runt där på julafton på något sätt. Sen fortsätta hemåt och duka i ordning tills familjen kommer och käkar. Jag upplever att det var mycket stressigare på julafton när jag bodde hemma. Nu hinner jag njuta ordentligt innan vi åker vidare och firar med släkten kl 17. En annan liten ny tradition jag gillar, är att efter vi firat jul med släkten och pappa har åkt iväg till jobbet så åker jag, lillasyster och mamma hem och myser ner oss med någon julig film eller serie, kanske dricker lite varm choklad och käkar lite julgodis och bara myser.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklappen du har fått?

Oj, vad svårt. Minns extra starkt när jag var liten och jag och min lillasyster hade kärat ner oss i var sitt gosedjur inne på Åhléns. Mamma och pappa fick typ bära oss bort från leksaksavdelningen pga kunde inte slita oss från de där supermjuka och gosiga djuren. Så fick jag den där hunden i julklapp och blev så LYCKLIG! Det var fint. Den huden finns hos mamma och pappa än idag och är fortfarande lika mjuk, haha.

Sämsta måste vara det året när mamma gav mig en tvål… En sån där hård tvål i fint papper som tanter ger i gå-bort-present när de är bjudna på kafferep. Det slutade med att mamma lade den i badrummet bredvid hennes och pappas sovrum och använde upp tvålen själv.

Vad tror du blir årets julklapp 2016?

Usch, jag är sämst på att gissa årets julklapp. Tycker det startats så många bokappar den senaste tiden, kanske det kan vara en julklapp? Ge bort en ljud-/e-boksprenumeration? Kanske lite långsökt, haha. Men det är det enda jag kan komma på just nu.

Vilka är dina bästa tips för att hitta bra julklappar?

Mitt tips är att verkligen sträva för att hitta den PERFEKTA julklappen! Det är så mycket roligare att ge bort något som man verkligen lagt ner lite möda för att hitta. Har personen något pinterestkonto? Snoka där och se vilka grejer de pinnar på sina boards! På det viset har jag hittat flera bra presenter till min lillasyster och hon har hittat bra presenter till mig.

 Klicka här för att besöka Deck the halls!

[Antal röster: 1 Snittbetyg: 5]

Vad tycker du?


Foto av författare
Elin är skribent på HittaJulklappar, hon har tidigare jobbat som webbredaktör på flera mode- och skönhetsmagasin. Att komma på riktigt kluriga och bra julklappstips är den utmaningen hon gillar mest inför julen - både till egna familjen och klappar att tipsa om på Hittajulklappar.nu. | Kontakt: elin@hittajulklappar.nu

Lämna en kommentar

preloader